videó

ATV Híradó - 2022.07.03.

A mai nap hírei 18:30-kor.

kapcsolódó videók

 

Már több mint 120 ezren írták alá a mozgósítások elleni petíciót Oroszországban

Továbbra is dúlnak a harcok Ukrajna több frontján. Az ukrán államfő esti beszédében kijelentette: egyetlen orosz támadás sem marad büntetlenül és fel fogják szabadítani egész Ukrajnát, a szakadár területeket is. Eközben Oroszországban már több mint 120 ezren írták alá azt a petíciót, amivel a szerdán bejelentett mozgósítások ellen tiltakoznak.

 

Felháborodtak a nógrádi lakosok, karbantartás miatt napokig nem lesz gáz

Karbantartási munkálatok miatt két napig nem lesz gáz 15 Nógrád megyei településen. A helyiek felháborítónak tartják, hogy a leállást akkorra időzítették, amikor sokan már fűtenének. A szolgáltató viszont azt közölte, hogy jogszabályi előírásoknak megfelelően történik a leállás.

 

Nem adják fel a pedagógusok, országos sztrájkot hirdettek az oktatás világnapjára

Országos pedagógus sztrájk jöhet - a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ugyanis egységes sztrájkot hirdetett október 5-ére, az oktatás világnapjára. A Tanítanék mozgalom csatlakozik a felhíváshoz, a másik pedagógus szakszervezet pedig holnap dönthet a kérdésről. Október 5-ére korábban diákok már hídfoglalást is meghirdettek, de más akciók is várhatóak az oktatás világnapján.