videó

Sok tanár dolgozik árufeltöltőként a nyári szünetben

Árufeltöltőként és tábori animátorként helyezkedik el sok pedagógus a nyári szünetben, hogy kiegészítse a fizetését. Többen a felmondásukat is letétbe helyezték, és azt várják, hogy a következő két hónapban lép-e valamit irányukba a kormány - mondta el híradónknak a PSZ elnöke. Szabó Zsuzsa szerint amennyiben nem jön pozitív fordulat, szeptemberben számos iskolában nem tudják elkezdeni a tanévet.

kapcsolódó videók

 

Hétvégére 100 kilométer per órás széllökésekre is számítani kell

A mai havazás után hétvégére száraz, hideg és szeles időt jósolnak a meteorológusok.  Egyes országrészekben 100-110 kilométer per órás széllökésre is számítani kell. A híradónknak nyilatkozó meteogyógyász azt mondta: a jelenlegi  időjárás kedvez a felső légúti megbetegedéseknek.

 

Átfogó orosz támadásra számít Ukrajna a háború kitörésének első évfordulóján

Nagy erőkkel készülnek Ukrajnában arra, ha a háború kitörésének első évfordulóján - vagyis 3 hét múlva - az oroszok újra 3 irányból támadnák meg az országot. Közben az Európai Unió vezetői ma Kijevben tárgyaltak Ukrajna támogatásáról. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már idén tárgyalásokat akar kezdeni országa EU-csatlakozásról.

 

Nem várható dízelhiány Magyarországon

Vasárnaptól az EU megtiltja, hogy a tagállamok orosz kőolajszármazékokat vásároljanak. Magyarország mentességet kapott a szankció alól, és a környező országokba is exportálhat kőolajtermékeket az uniós megállapodás értelmében.