videó

ATV Híradó - 2022.04.24.

A mai nap hírei 18:30-kor.

kapcsolódó videók

 

Rekordnagyságú kárértékkel számolnak a biztosítók az IEN hurrikán után - Vujity Tvrtko Floridából jelentkezett

Megkezdték a károk felszámolását Floridában, valamint Észak- és Dél-Karolinában az IEN hurrikán elvonulása után. Minden idők egyik legerősebb vihara, amely elérte az Egyesült Államok területét, már több mint negyven halálos áldozatot követelt, a károkat több tízmilliárd dollárra becsülik. A floridai Port Orange-ból Vujity Tvrtko jelenkezik.

 

Szakértő a kamatemelésekről: az alacsony keresettel rendelkezők egyre távolabb kerülhetnek a saját lakás vásárlásának lehetőségétől

Egyre kelendőbbek az alacsony rezsijű  garzonlakások, az energiaválság az ingatlanpiacot is átrajzolta. Az ingatlanszakértők úgy látják, a kislakások mellett a vevők a korszerű fűtési technológiával rendelkező otthonokat keresik. A megemelkedett kereslet az árakat is felnyomta, a garzonlakások négyzetméterára a fővárosban 1 millió forint körül mozog.

 

Szakértő a távhő rendeletről: Ezer százalék feletti áremelkedés van benne, de a lakosságra ezt nem engedik át

Jelentősen megemelte a távhőszolgáltatók beszerzési árát a kormány, a Híradónknak nyilatkozó energetikai szakértő szerint azonban ez nem terheli a lakosságot.  Az önkormányzatoknak viszont jelentősen nőnek így a költségeik, a DK szerint éppen ezért kompenzálni kellene a településeket, enélkül ugyanis a többség tönkremegy, még a fűtési szezon kezdete előtt. Közben megkezdődött a tűzifakészletek átcsoportosítása. Péntektől több, mint 23 ezer köbméter fát szállítanak a főváros térségébe és az Alföld egyes részeire.