videó

Ismét nagy mennyiségben érkezik szemét a Szamoson Románia felől

Ismét nagy mennyiségű szemetet kellett kiemelni a Tiszából: ezúttal Románia felől, a Szamoson jön a hulladék Magyarországra. Az árral érkező kéretlen küldeményt a vásárosnaményi csapdával sikerült megfogni.

kapcsolódó videók

 

A kollégiumi díjakra is hatással lehet az energiaárak emelkedése

Debrecenben komfortfokozattól és helyszíntől függően 20-30 százalékkal emelkednek az árak. Itt egyértelműen a rezsidíjak drasztikus növekedése okozza a díjemelést. Pécsen ezzel szemben nem emelik az árakat, mondván, hogy már májusban megkötötték a felsőbb évesek szerződéseit, az elsőéveseknek pedig nem akarnak magasabb árat szabni. 

 

Több településen is vészterveket dolgonak ki a rezsiköltségek miatt

Egyre több önkormányzat készít vészforgatókönyvet a gazdálkodásuk egyensúlyban tartása érdekében. Költségvetésüket még az év elején fogadták el, azonban az energiaárak olyan mértékben emelkednek, hogy sok településen azt sem tudják, miből fizetik ki a rezsiszámlákat.

 

PSZ: Minden ötödik intézményben van diploma nélküli tanító

Az érdekképviseletek szerint  jóval 10 ezer feletti a pedagógushiány, így már van ahol annak is örülnek, ha találnak olyan szakembereket akik valamennyire kapcsolódnak még az adott tantárgyhoz. Ha nem sikerül 2 nap múlva megállapodni a kormánnyal, szeptemberben folytatják a sztrájkot.

 

Uniós népszavazási kezdeményezés: Az MSZP visszanonta, a Jobbik beadta

Nem nyújtja be, fiókban hagyja vasárnapi népszavazási kezdeményezését az uniós tagság megerősítéséről Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője az ellenzék megosztottsága miatt döntött így. Közben a Jobbik is referendumot kezdeményezett az eu-tagságról, ők már be is nyújtották kezdeményezésüket.