videó

Gondot okoz a szőlészetekben a munkaerőhiány

Egyre több helyen okoz gondot a gyümölcsösökben, szőlészetekben a munkaerő hiánya. A szőlősgazdák szerint komoly probléma, hogy nem találnak a metszéshez napszámosokat. Ezt a munkát pedig nehéz gépesíteni. 

kapcsolódó videók

 

Megrendítő baleset: Frontális karambol Miskolcnál

Ketten haltak meg egy balesetben Miskolc határában a hármas számú főúton, ahol két autó frontálisan ütközött. A kocsikban összesen hárman utaztak, akik közül egy nő túlélte az ütközést, de az ő állapota is válságos.

 

Vörösre festette az éjszakai égboltot a láva Szicíliában

Lélegzetelállító kitörést produkált az Etna az éjjel. A vulkáni tevékenységről videó is készült. A Etna szerencsére nem tartozik a pusztító tűzhányók közé. A környéken több 10-ezer ember él, a turisták is előszeretettel látogatják a szicíliai hegyet. 

 

Nem volt fegyvertartási engedélye a fiúnak, aki lelőtte édesapját

Mindent rögzített telefonjával az a 18 éves fiú, aki kivégezte apját egy Barcs melletti erdőben. A szakember szerint az apának esélye sem volt, hogy kivédje a lövést. A pszichológus szerint az elkövető pszichotikus betegségben szenved, hiszen azért ölte meg az apját, mert azt gondolta, hogy ő az Antikrisztus.

 

Az aszály miatt várható áremelkedés a gyümölcspiacon

Évek óta nem látott aszály fenyeget itthon. Elsősorban az Alföldön nagy a vízhiány, ahol a gazdák már a búzát és a kukoricát is kénytelenek öntözni. A szakemberek szerint egyelőre marad a szárazság, ami a gyümölcsök árát is tovább emeli.