Itthon

Gulyás szerint álhír, hogy leépítés jönne a kormányhivataloknál

Aknamentesítő katonák Ukrajnába?
június. 17. péntek 9:21

Az Azonnali arról kérdezte a minisztert, küldünk-e aknamentesítő katonákat Ukrajna harcmentes területeire. Gulyás szerint még nem tárgyalta a kérdést a kormány, meghallgatná a honvédelmi miniszter elképzelését erről. Azt nem tartja kizártnak, hogy szóba jöhetne, bár mindenképp megfontolandónak nevezte, hogy küldjünk-e bármilyen katonákat egy háborúban álló országba. 

Majomhimlő-vakcina
június. 17. péntek 9:10

A miniszternek nincs arra vonatkozóan információja, hogy kaptunk volna megkeresést az uniós majomhimlő-vakcina beszerzésével kapcsolatban. A kérdésben a Népegészségügyi Központ fog dönteni. 

NATO-katonák Magyarországon
június. 17. péntek 8:52

A NATO kérésére az ország keleti határát közösen védjük a NATO-katonákkal - válaszolta kérdésre Gulyás. A kormány szerint ez jó, de nem szabad azt a következtetést levonni, hogy Magyarország ne tudná megvédeni magát. 

Nincs szó a NATO-katonák állomásozásáról, gyakorlatozásokról, közös határvédelemről viszont lehet. 

K&H Bank ellen is eljárás indul
június. 17. péntek 8:50

A Magyar Nemzet kérdésére Gulyás elmondta, az új adót áthárítani tervező K&H Bank ellen is fogyasztóvédelmi eljárás indul.

Ukrajna uniós csatlakozása
június. 17. péntek 8:29

Egyelőre tagjelölti státuszról van szó, mi ezt elsők közt támogattuk - válaszolta a Népszava azon kérdésére, hogy támogatják-e Ukrajna uniós csatlakozását. 

Horn Gyuláról neveznének el közterületet
június. 17. péntek 8:28

Nem tartja jó ötletnek, hogy Horn Gyuláról szeretnének elnevezni közterületet a XIII. kerületben - mondta kérdésre a miniszter. Az 1990 előtti szerepvállalása mindennel ellentétes, amit egy demokratikus, szabad, független Magyarországról gondolnak. 

Kirill pátriárka nem egyértelműen háborúpárti
június. 17. péntek 8:25

A miniszter szerint arról lehet vitatkozni, hogy az orosz pátriárka nyíltan támogatja-e a háborút. Az ellene irányuló szankciókat azért vétózták meg, mert a békéhez kellenek az egyházak is.

Orbán Viktor fizetésemelése
június. 17. péntek 8:20

A 444.hu kérdezte Orbán Viktor fizetésemeléséről a minisztert, aki szerint a fizetések meghatározása egy ciklus elején esedékes. Orbán Viktor fizetése kevesebb volt, mint a minisztereké, ezért nyújtotta be a fizetésemelésről szóló javaslatot. 

Lehet-e üzemanyaghiány Magyarországon?
június. 17. péntek 8:19

A miniszter a kérdésre elmondta, amíg a gázszállítás biztosított, ez nem reális, de mivel az ellátási láncok nem a legstabilabbak a háború miatt, előfordulhat.

Hozzátette, hogy a tárolók tele vannak, több hónapra elegendő tartalékunk van.

Kata szigorítása
június. 17. péntek 8:08

A kata szigorításával kapcsolatban a miniszter elmondta, még nincsenek konkrétumok, a cél változatlan, a nagy cégek ne katázhassanak a magas fizetésükkel, a kis cégeknek, vállalkozóknak viszont legyen erre lehetőségük. Valószínűleg 18 milliós bevételig lesz erre lehetőség, január 1-től újul meg a szabályozás, ahogy arról már korábban Varga Mihály is beszámolt.