Itthon

Márki-Zay Péter: a jó mindig győzedelmeskedik

Gavra Gábor Csuhaj Ildikó Szabó Bianka
MZP-t nem törik le a közvélemény-kutatások
március. 15. kedd 16:14

Azt mondta, őt nem törik le a közvélemény-kutatások, hiszen ő maga még sosem nyert közvélemény-kutatást, választást viszont még soha nem veszített el. Azt kérte a jelenlévőktől, higgyenek egy emelkedő Magyarországban, hogy Magyarország mindannyiunké legyen. AZt kérte mindenkitől, három hét alatt mindenki győzzön meg legalább három embert, hogy április 3-án kétharmaddal válthassa le az ellenzék az Orbán-kormányt. "A fiatalokban van minden bizodalmam, hogy ők meggyőzik szüleiket, nagyszüleiket" - fogalmazott.

"Hajrá Magyarország, isten óvja a hazánkat, isten óvja a magyarokat!" - zárta beszédét Márki-Zay Péter.

Márki-Zay szerint a jó mindig győzedelmeskedik
március. 15. kedd 16:02

Kijelentette: minden bűnözőt el kell számoltatni, hogy ne legyünk többé következmények nélküli ország. Ha április harmadikán a hatalom szeretetét legyőzi a szeretet hatalma, akkor a külföldre költözött fiatalok hazatérhetnek, hogy itthon neveljék fel gyermekeiket. Márki-zay Péter azt mondta, hisz abban, hogy a jó mindig győzedelmeskedik, hogy hazánk nem maradhat mindig a rossz oldalon, és hogy még az ellenzék ellen szavazók is egy jobb Magyarországot akarnak.

"Hiszek Magyarország jövőjében, és hiszek a csodákban is, mert már megtapasztaltam" - mondta, visszautalva hódmezővásárhelyi győzelmeire, és arra, hogy párt nélküli civilként indult az előválasztáson, de megnyerte azt.

Azt mondta, őt nem törik le a közvélemény-kutatásokat, hiszen ő maga még sosem nyert közvélemény-kutatást, választást viszont még soha nem veszített el. Azt kérte a jelenlévőktől, higgyenek egy emelkedő Magyarországban, hogy Magyarország mindannyiunké legyen. AZt kérte mindenkitől, három hét alatt mindenki győzzön meg legalább három embert, hogy április 3-án kétharmaddal válthassa le az ellenzék az Orbán-kormányt. "A fiatalokban van minden bizodalmam, hogy ők meggyőzik szüleiket, nagyszüleiket" - fogalmazott.

Ilyen országban hisz MZP
március. 15. kedd 16:00

Hangsúlyozta: hisz egy olyan országban, ahol az emberek biztonságát garantálja a NATO, a határokat az unió is védi, és ezt a szövetséget soha nem fogjuk elárulni. Ahol a politikusmaffiával szemben lehet igaza a kisvállalkozónak, ahol az állami kórházzal szemben lehet igaza az özvegynek - fogalmazott. Hisz egy olyan országban, ahol hajlékot adnak a hajléktalannak, segítséget a gyámoltalannak, és azoknak, akiket ellehetetlenítettek, ahol nem kötelező a védőoltás, az orvosoknak nem kötelező a szolgálati jogviszony. Hisz egy olyan országban, ahol a tesztek lesznek ingyenesek, nem a parkolás, ahol a pedagógusok többet keresnek, mint a frissen végzett diákjaik, és szabadon választják meg a tankönyveiket - sorolta.

Márki-Zay: „egy fél ország gyűlöl, egy másik fél ország tőlem vár megváltást”
március. 15. kedd 15:57

Mint mondta, négy évvel ezelőttig ő is csak baráti körben kritizálta a rendszert, 22 éven át egyszerű adófizető, jobboldali polgár volt, és keresztény, hét gyermekes édesapa, meg sem fordult a fejében, hogy itt áll majd. "Egy fél ország gyűlöl, egy másik fél ország pedig tőlem vár reményt és megváltást" - fogalmazott. Egy fél ország tőle félti kisnyugdíját, a gázszámláját, óvodás gyermekeit - mondta. Szerinte olyan emberektől kap gyűlölködést, akiket soha nem bántott, és soha nem is fog bántani, de találkozik olyanokkal is, akiket lebizonytalanított a propaganda, akik nem tudják, érdemes-e leváltani egy gyűlölködő pártot egy olyan szövetségre, amelyben saját szélsőséges múltjukat meghaladott tagok vannak. 

Orbán: mi magyarok jól tudjuk, kik szokták bezsebelni az ilyen háborúk hasznait
március. 15. kedd 15:55

Mi magyarok jól tudjuk, kik szokták bezsebelni az ilyen háborúk hasznait- jelentette ki Orbán Viktor. “Keresztény szívvel kell éreznünk és magyar fejjel kell gondolkodnunk” - fogalmazott. Szerinte most mindenki láthatja a különbséget a háború elől érkező menekültek és a határt ostromló migránsok között.

Orbán Viktor azt mondta, hogy április 3-án megállítjuk a nyugati genderőrületet is. “Az apa férfi, az anya nő, a gyereket meg hagyják békén” - hangoztatta a Kossuth téren is, mire újra nagy tapsot kapott. Nagy veszélyek leselkednek hazánkra, és ez ellen a nagy győzelem a legjobb orvosság. Erre minden esély megvan, ha a következő 19 napban mindenki elvégzi a rá eső munkát - mondta április 3-ról. "Egyszer megkérdeztem Schwarzeneggert, hány fekvőtámaszt csinál naponta. Azt felelte, csak onnantól számolom, amikor már fáj" - mondta, és ezt kérte azoktól, akik a Fidesz mellett állnak, hogy tegyenek rá egy lapáttal.

Ezt a választást meg kell nyernünk, és akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon - mondta. “A mai napon a tanácsot megtartottuk, most befordulunk a célegyenesbe, 19 nap menetelés vár ránk, és a végén, április 3-án megvívunk velük, adjuk meg nekik, ami jár és védjük meg Magyarországot!" - hangoztatta végül Orbán Viktor minden eddiginél nagyobbnak nevezve a választási csatát, és a szokásos fordulattal zárva beszédét: Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

 

Márki-Zay: elfogadhatatlan, hogy egy ember akarja megmondani, kit és hogyan szeretünk
március. 15. kedd 15:42

Az ellenzék miniszterelnökjelöltje szerint elfogadhatatlan, hogy egy ember akarja megmondani, kit és hogyan szeretünk, miről és mit gondolunk. Úgy fogalmazott: Magyarország sakktábláján az egyik színen csak gyalogok, a másikon csak vezérek vannak, és egyik a másiktól mindent elvehet. "Önként mentünk vissza a történelem rossz oldalára" - mondta. Szerinte a "mindent kontrolláló hatalom" igyekszik mindenkit elbizonytalanítani, egység helyett kétséget ébreszteni, de még sosem volt ilyen egyszerű a választás: bár a szavazólapon "a narancssárga különféle árnyalatait kínálják", fontos, hogy a kelettel szemben Európát válasszuk. Hangsúlyozta: egy jó választás van: hogy a rabsággal, önkénnyel szemben a szabadságot válasszuk.

MZP: Orbán "megmérgezte a "nép" és a "nemzet" szavainkat
március. 15. kedd 15:40

Szerinte ma emiatt az arc miatt ítélnek meg bennünket, egy ember miatt, "aki hol ide fordul, hol oda." Aki felelős azért, mert '48-cal szemben ma sokan szégyenkeznek amiatt, hogy magyarok. Elvette nemzeti büszkeségünket, de mindent vissza fogunk venni tőle - ígérte az ellenzék jelöltje. Azt mondta, Orbán idehaza is rettenetes bűnt követett el, éket vert az emberek közé, megmérgezte a "nép" és a "nemzet" szavainkat. Húsz nap múlva arra kell szavazni, hogy ismét egy nép legyünk, ne kívülállók a saját hazánkban - szögezte le.

MZP: ha a világon kimondják, hogy magyar, Orbán Viktor arca jelenik meg
március. 15. kedd 15:39

A magyar népre a világ szabadságszerető része 1848-49-ben csodával tekintett, majd hősöknek kijáró tisztelettel fogadta be menekültjeit - fogalmazott, hozzátéve: szerettek minket, bárhová mentünk, a szolidaritás határozta meg mindazt, amit rólunk gondoltak, büszkék lehettünk magunkra, mert a történelem jó oldalán álltunk. De ma már nem egy nép vagyunk a világ számára, ma egyetlen arc vagyunk, egy ember kisajátított minket - mondta. Szerinte ha a világon kimondják, hogy magyar, Orbán Viktor arca jelenik meg. "Érezzük, hogy a világ felé most ez az ember egy személyben viszi vásárra a bőrünket" - mondta Márki-Zay Péter.

 

Márki-Zay Péter: március 15. egész életemben ünnep volt
március. 15. kedd 15:29

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt beszédét úgy kezdte: március 15. egész életében ünnep volt, 174 év telt el az 1848-as szabadságharc óta, de egy ünnep mindig emlékezetes. Olyanra azonban egyszer sem emlékszik, mikor bárki megkérdőjelezte volna, hogy ki áll a jó és rossz oldalon, kik voltak a hősök.

Donald Tusk: ma önökkel vagyok, mert lengyel vagyok
március. 15. kedd 15:25

Donald Tusk, az Európai Néppárt lengyel elnöke is beszédet mondott. "Ma önökkel vagyok, mert lengyel vagyok" - mondta. A lengyelek számára és a magyarok számára az olyan szavak, mint szabadság és szolidaritás, nem üres szlogenek, együtt voltak '56 októberében, amikor Lengyelországban 1980-ban megszületett a szolidaritás, és 1989-ben is, amikor mind a két ország megszabadította magát a szovjetizmus nyomása alól - mondta. Szerinte ha Bem József ma élne, az ellenzékkel lenne ma, és nem Budapest másik helyszínén - utalt a Fidesz és a kormány rendezvényére.

Donald Tusk azt mondta: az ukrán földön zajló harcokat nem csak az ukrán nemzet szabadságáért vívják, a tétje sokkal nagyobb. Itt arról van szó, hogy Lengyelország, Magyarország és egész Európa szabadságáért küzdenek - tette hozzá. Orbán Viktor megdolgozott azért, hogy a leginkább Putyin-párti vélemény alakuljon ki róla az egész unióban. Ez a háború most az egész kontinensért zajlik, és nem hiányzik a világban olyan politikus, akik vagy politikai vakságból, vagy üzleti érdekből Putyin pártjára állnak ebben a küzdelemben - fogalmazott. Mi a szabad országért nem fegyverrel, hanem szavazólappal a kezünkben kell, hogy küzdjünk - mondta.