Itthon

Gulyás: kitartanak a benzinárstop mellett, három döntést hoztak

Különbségek
március. 10. csütörtök 21:00

A vásárlók között nem nemzeti alapon, hanem a vállalkozás telephelye alapján tesznek különbséget – mondta el Gulyás Gergely.

Tárgyalna a kormány a pedagógusokkal is
március. 10. csütörtök 20:56

Gulyás Gergely méltatta a Mozdonyvezetők Szakszervezetének döntését, hogy a jelenlegi helyzetben visszatérnek a tárgyalóasztalhoz a sztrájk helyett. A kormány velük és a pedagógusokkal is kész tárgyalni – tette hozzá a miniszter kérdésre válaszolva.

EU-csúcs
március. 10. csütörtök 20:54

A magyar és a holland miniszterelnök és a német kancellár is azt fejtette ki az EU-csúcson, hogy elleneznek minden olyan szankciót, amely jobban fáj Európának, mint Oroszországnak – mondta kérdésre válaszolva Gulyás Gergely.

Háború nélkül is nehézséget okozna
március. 10. csütörtök 20:52

Gulyás Gergely szerint ha valamiből az átlagos napi fogyasztás 5 millió egység, és ez egyik napról a másikra 15 millióra emelkedik, az háború nélkül is nehézségeket okoz.

Néhány nap és visszaáll minden
március. 10. csütörtök 20:48

Szerinte néhány napon belül visszaáll minden a rendes kerékvágásba. De lehet, hogy szükség lesz további intézkedésekre az elnök-vezérigazgató szerint.

Nem erre lett tervezve a hagyományos üzemanyagellátás
március. 10. csütörtök 20:46

Nem lehet hagyományos eszközökkel menedzselni a megnövekedett keresletet. A hagyományos üzemanyagellátás nem erre lett tervezve – mondta Hernádi Zsolt, aki szerint az első számú feladat, hogy a haszongépjárművek visszatérjenek a telephelyekre és a nagynyomású kútfejekhez, ahol a piaci ár fog érvényesülni.

Volt, hogy nejlonzacskóba töltötték a benzint
március. 10. csütörtök 20:45

Hernádi Zsolt hangsúlyozta: a Mol százhalombattai finomítója teljes kapacitással üzemel, a Barátság és az Adria kőolajvezeték működik. Az utóbbi időben az ársapka és a visszaélésszerű fogyasztók miatt drasztikusan megnőtt a töltőállomások forgalma – mondta az elnök-vezérigazgató, hozzátéve: volt rá példa, hogy nejlonzacskóba töltöttek benzint. A Mol megnövekedett forgalmának 70 százaléka a nagykereskedelmi vásárlóknak, 20 százaléka az üzemanyagturizmusnak köszönhető, és 10 százalék a pánikvásárlás.

Három döntést hoztak
március. 10. csütörtök 20:40

A kormány kitart a benzinárstop mellett – szögezte le a miniszter. Az infláció megfékezésének egyik fontos eszköze – tette hozzá. Az ukrajnai háború miatt az energiaárak az egekbe szöktek, Európa több országában 200 forinttal is drágább az üzemanyag, mint itthon.

A kormány fenntartja és képes fenntartani a benzinárstopot, és három döntést hoz:

- a 7.5 tonna feletti gépjárművek, és a 3.5 tonna feletti külföldi teherautóknak csak a nagynyomású kutaknál lehet tankolni, ahol piaci áron történik az értékesítés, kivéve a mezőgazdasági erőgépeknek.

- a kormány 20 forinttal csökkenti az üzemanyag jövedelemadóját

- a rendőrség indítson eljárást azokkal szemben, akik valótlanul ellátási nehézségekről adnak közre hírt, illetve üzemagyag tárolására nem alkalmas eszközbe töltenek üzemanyagot.