Itthon

Menekültkrízis, ultrák vonulása: durva este előtt az ország – frissül

Az ultrák miatt megáll az 1-es villamos
szeptember. 4. péntek 18:29

Csak a Salgótarjáni útig közlekedik az 1-es villamos.

Pintér Sándor NYARAL. Tényleg.
szeptember. 4. péntek 18:23

Pintér Sándor szabadságon van, de folyamatosan tájékoztatást kap a tárcát érintő minden fontos eseményről - közölte a Népszabadság információjára reagálva a Belügyminisztérium.

Pintér több mint egy hete nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, az országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottsága menekültkérdésről tartott együttes ülésén is Kontrát Károly államtitkár képviselte a szaktárcát.

Ingáznak a buszok
szeptember. 4. péntek 18:22

Bicskén már a harmadik kört teszi meg a busz a vonatállomás és a menekülttábor között. Kollégánk szerint a migránsok csalódottak, hogy a szállásra kell menniük Németország helyett.

Túl az M0-áson a Bécs felé tartó menet
szeptember. 4. péntek 18:08

Túljutott az M0-áson a Bécs felé tartó, a Keletiből délben elindult menet - jelentette az ATV tudósítója. A több mint 1000 menetelő még az éjjel szeretné elérni az osztrák határt. 

Egy sáv járható az M1-esen Bécs felé
szeptember. 4. péntek 18:03

- jelentette az ATV helyszínen tartózkodó tudósítója. 

Biatorbágy utáni pihenő
szeptember. 4. péntek 17:54

Fotó: Zamatocky Lajos.

Az osztrák tv is közvetít
szeptember. 4. péntek 17:47

Buszokra terelik a menekülteket
szeptember. 4. péntek 17:37

Elkezdték egy buszra felterelni a migránsokat Bicskénél. Kollégánk szerint rendőrök kísérik fel őket a járműre, ami valószínűleg a menekülttáborba viszi őket. Az asszonyok kiabálnak, a gyerekek sírnak.

Füstbomba, hanggránát: ultrák vonulnak át a városon
szeptember. 4. péntek 17:26

Minimális rendőri jelenlét mellett a Deák tér felől vonulnak az ultrák a Groupama Aréna felé. A Mandiner felvétele. 

Magyarország mellett a visegrádi kormányfők
szeptember. 4. péntek 17:15

Kiállt Magyarország mellett a cseh, a lengyel és a szlovák kormányfő abban a közös nyilatkozatban, amelyet a négy visegrádi ország miniszterelnökének a migrációs válsággal foglalkozó pénteki rendkívüli prágai találkozóján fogadtak el. "Magyarország azon országok közé tartozik, amelyek leginkább ki vannak téve a migrációs hullám nyomásának, és amelyeket leginkább érintenek következményei. Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnökei tehát újra teljes támogatásukról biztosítják Magyarországot azon igyekezetében, hogy legyőzze a kihívást. Szolidaritásuk jeléül a kormányfők készek további segítséget nyújtani Magyarországnak" - olvasható a közös nyilatkozatban, amelynek szövegét a találkozó után hozták nyilvánosságra Prágában.