videó

203 perces

Egyre rosszabb a helyzet az egészségügyben: újabb osztályok zárhatnak be

Újabb anomáliák az egészségügyben. Májusban újabb osztályok és szolgáltatások szünetelnek. Ez azt jelenti, hogy az adott intézményhez tartozó betegeket más intézményekben látják el. Komáromi Zoltán szerint hónapról hónapra egyre rosszabb a helyzet az egészségügyben, a kormány pedig csak követi az eseményeket. Kincses Gyula úgy látja, ennyi pénzből nem lehet egy ennyire széttagolt ellátórendszert működtetni. Kunetz Zsombor pedig arról beszélt Híradónknak, át kellene szervezni a kórházi ellátást, de most csak bedobták a gyeplőt, és majd lesz valami.

kapcsolódó videók

 

Utcára vonulhatnak a komlóiak, nem tűrik tovább, ami a városban megy

Egy éve lassan hogy megszűnt Komlón a gyermekorvosi ügyelet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha baj van, a beteg kicsiket éjszaka kell 30 kilométerre elutaztatni a Pécsi gyermekklinikára. A helyieknek és az ellenzéknek elege lett, és aláírásgyűjtésbe fogtak, továbbá hajlandóak az utcára is kivonulni, hogy újrainduljon a gyermekellátó rendszer.

 

Megvan Magyar Péter június 8-ára hirdetett tüntetésének pontos időpontja

Orbán Viktor továbbra is az EP-választás fontosságát hangsúlyozza kampánykörútja során. A miniszterelnök szerint a szlovák kormányfő elleni merénylet után még fontosabb hangsúlyozni a békepártiságot. Magyar Péter közben a június 8-ai tüntetésével kapcsolatban árult el részleteket. A választások előtti napon délután kettőre a budapesti Hősök terére várja az embereket.

 

Kocsis Máté a Fico elleni merénylet miatt szabályozná a kommentelést

 A gyűlöletkeltő kommentek elleni fellépés további szigorítását sürgeti Kocsis Máté, miután a szlovák miniszterelnököt meglőtték szerdán. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége viszont úgy tartja, a szabályozással nincs probléma, a nem megfelelő szövegek ma is büntethetőek Magyarországon. Az ATV Híradónknak nyilatkozó ügyvéd azt is elmondta: egyes esetekben akár a kommentelő is felelősségre vonható.