videó

4 perces

Mi lesz ebből? Gyurcsányék petíciót indítanak Magyar Péter miatt

Felháborította az ellenzéket Magyar Péter és párta, amiért főleg olyan budapesti kerületben indítanának polgármester-jelöltet, ahol a polgármester jelenleg ellenzéki. Kunhalmi Ágnes híradónknak azt mondta, Magyar Péter Budapesten a Fidesz malmára hajtja a vizet.

kapcsolódó videók

 

Van igazság? Utolérte a sors a gyerekeket vetkőztető tanárt

Feltételezhetően kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie annak a pedagógusnak, aki egy nyírmeggyesi általános iskolában vetkőztetéssel büntette meg a diákjait. A pedagógust azóta kihallgatták. A tanárnő panasszal élt a gyanúsítás ellen.

 

Két méteres víz alá került Kismaros, már a jelzőlámpák sem látszanak

A legkritikusabb most Kismaroson a helyzet, ahol az utcák, jelzőtáblák szó szerint elmerültek a víz alá. Stábunk bejutott egy ilyen utcába. A helyiek mindent megtettek, hogy védjék ingatlanjaikat, ahogy lehet. Azt mondják a szakemberek, az apadás lassú lesz, és Kismaros érintett utcáin még hosszú napokig csak csónakkal lehet közlekedni.

 

Árvíz: Budapesten még csak most jön a neheze

A Duna vízszintje reggelre már elérte a 810 centimétert, és a szombati tetőzésig várhatóan még 50 centivel emelkedik. A fővédvonalon az ideiglenes gátak a kilenc méteres magasságig kiépültek, a Fővárosi Csatornázási Művek készenléti egységei pedig azonnal bevethetők. A kritikus órák előtt álló Római-parton önkéntesek segítenek a lakóknak.

 

Egyre több halálos áldozatot követel a pusztító árvíz

24-re emelkedett az európai árvizek halálos áldozatainak száma, nyolc embert pedig eltűntként tartanak számon Csehországban. Az áradásokat a Boris nevű ciklon özönvízszerű esőzése okozta, amely miatt rengeteg folyó kilépett a medréből többek között Lengyelországban, Ausztriában és Romániában is.