Kövessen minket a Facebookon

Színes

2013-07-10 04:49:00

Hol ismerte meg Bokros Lajos a feleségét? Itt megtudhatja!

Több helyen dolgoztak együtt, például a Pénzügyminisztériumban is, de ez akkor még csak munkakapcsolat volt.

Hol ismerte meg Bokros Lajos a feleségét? Itt megtudhatja!

„Az egykori munkahelyemen, a Magyar Nemzeti Bankban. Több helyen dolgoztunk együtt, a Pénzügyminisztériumban is, de ez akkor még csak munkakapcsolat volt. Azután elmentem Amerikába, ahol nyolc évig dolgoztam a Világbanknál. Egy éve voltunk ott a két gyerekemmel és a korábbi feleségemmel, amikor a házasságomnak vége lett. Máriával ezután vettük fel a kapcsolatot más formában. Ettől kezdve már csak a házimunkát végeztük együtt” – mesélte a Hotnak Bokros Lajos, akinek két felnőtt gyereke van.

„Ildikó lányom harmincegy esztendős, bölcsészkart végzett, angol szakon, médiával és távtanítással foglalkozik. András fiam most huszonkilenc éves. Tizennyolc évesen azt mondta: minden lesz, csak közgazdász nem. A Műegyetemre jelentkezett: atomfizikával akart foglalkozni, de rájött, hogy nem lenne igazán élenjáró ebben a szakmában. Így lett közgazdász, folytatva a családi hagyományt. Ő is gyakran dolgozik külföldön” – tette hozzá.

A lap azt kérdezte tőle: ha rábíznák a gazdaságot, tudna-e csodát tenni. „Igen! A gazdaság felélesztése igen rövid idő alatt nagyon látványosan sikerülhet. Az államnak nem az a feladata, hogy elvegye a pénzt az emberektől, hanem hogy hagyja működni a gazdaságot. Befektetni kell, nem kifektetni. A Modern Magyarország Mozgalom szerint a ragadozó állam helyett ésszerű, szakszerű, becsületes gazdaságpolitikára van szükség: a bizalom, a hitelesség visszaállítására, amitől minden megfordul, működni kezd a magángazdaság, és valódi munkahelyek lesznek” – reagált a volt pénzügyminiszter.

Hot, Stop.hu

További színes híreink