Kövessen minket a Facebookon

Színes

2011-01-19 14:38:59

Vágó bejelentette: szándékosan túladagolja magát februárban + videó

Ezzel próbálja bizonyítani, hogy a homeopátiás szerekben nincs semmi.

Vágó bejelentette: szándékosan túladagolja magát februárban + videó

10:23 Homeopátia – nincs benne semmi – ezzel a címmel indít kampányt a Szkeptikus társaság, a mozgalom szerint ugyanis ezek a szerek teljes mértékben hatástalanok.

Vágó István - aki egykor elnöke is volt a társaságnak - elmondta, egyre többen fordulnak a homeopátiához anélkül, hogy tudnák, mi is ez valójában. Azt gondolják, hogy ezek a szerek azonosak a természetgyógyászati készítményekkel és csak természetes anyagokat tartalmaznak, holott definíció szerint homeopatikus készítmény az, amelyben egy, vagy annál kevesebb hatóanyag-molekula van, tehát nincs benne semmi – magyarázta a szkeptikus műsorvezető.

Vágó szerint a homeopátia alaptézise, hogy minél kevesebb hatóanyag van valamiben, annál erősebb a hatása.

Vágó elmondta, mivel ezeket a szereket gyógyszerként és meglehetősen drágán árulják, vélhetően az is rájuk van írva, hogy milyen adagolást javasolnak. Ezért, hogy állításukat igazolják, a szkeptikusok február 5-én 10:23-kor megpróbálják magukat túladagolni: az előírt mennyiség többszörösét fogják bevenni. Ha lenne benne valami, akkor mondhatjuk, hogy egy nyilvános, tömeges öngyilkosságra készülünk, ha pedig nincs benne semmi, ahogy mi állítjuk, akkor megrázzuk magunkat és tovább megyünk – fogalmazott Vágó.

A műsorvezető úgy véli, nem a kutatók és a szakemberek, hanem az újságírók és a lelkes amatőrök dolga, hogy a naponta felbukkanó csacsiságokkal vitába szálljanak.

További színes híreink