Színes

2008-11-25 09:29:46

”Vidám, pufók férfiak kerestetnek...”

Vidám, pufók férfiak kerestetnek lehetőleg nagy fehér szakállal és büntetlen előélettel egy hónapos kőkemény munkára - hangzik az álláshirdetés.

De persze a „fiúknak” nem a bányában kel dolgozniuk, ugyanis Németország kezd kifogyni a hivatásos Mikulásokból, ezért gyorsan toborzásba és kiképzésbe kezdett több német cég egy vezető állásközvetítő ügynökség elmondása szerint.

A németek úgy próbálják kizárni otthonaikból a pénzügyi válságot, hogy még inkább belemerülnek a hagyományos ünnepekbe. Ennek csupán az az akadálya, hogy akut hiány van a gyerekeket a plázákban, karácsonyi vásárokon és akár családi összejöveteleken szórakoztatni hivatott Télapókból. Ráadásul nem is akárki felel meg a felvételi követelményeknek – állítja Jens Wittenberger, a Jobcafé elnevezésű fejvadászcég Mikulás-kerítője. Az ideális jelölt gyermekszerető, jó szervezőkészséggel és színészi adottságokkal megáldott, megbízható és tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal is rendelkező személy.

És mivel minden gyerek tudja, hogy a Télapó rénszarvas-szánnal közlekedik, ezért a kedves alkalmazottaknak a kocsijukat egy pár utcával az úti cél előtt kell letenniük, és a fennmaradó távot természetesen környezetbarát módon kell teljesíteniük, nehogy csalódást okozzanak a családok porontyainak.

A toborzó akciók országszerte zajlanak, és még ha az állás kissé stresszes is, mégis jobb, mint munka nélkül tengődni, már csak azért is, mert egy Télapó órabére a 60 eurót (16 ezer forintot) is elérheti.

Móricz Krisztina/Reuters

További színes híreink