Kövessen minket a Facebookon

Színes

2009-08-27 13:06:00

Igazi X-akták: Magyarországot is kedvelik az UFO-k? + videó

1200 UFO-aktát hozott nyilvánosságra a brit kormány.

Mint Pusztay Sándor, az UFO Magazin főszerkesztője elmondta, azért kerültek fel az internetre ezek az akták, mert a védelmi minisztárium levéltárát lebontják. Az iratok szortírozása kapcsán felmerült, hogy az 1987 és 1995 között keletkezett adatokkal csillapítani lehetne az UFO-kutatók „éhségét”.

Pusztay szerint 15-20 dokumentumban vannak igazán érdekes információk. Például feljegyzések vannak egy 1989-es esetről, amikor a belga védelmi minisztérium jelezte a NATO felé egy azonosítatlan repülő tárgy feltűnését. A járművet F-16-os vadászgépekkel követték, de a mai napig nincs egzakt magyarázat arra, hogy mi is volt az.

A hazai UFO-bejelentésekkel kapcsolatban Sós Tibor UFO-kutató elmondta, ezeknek 20 százalékát lehet komolyan venni. Ugyanakkor sokan – például tanárok, rendőrök, pilóták – nem mernek előállni a tapasztalataikkal, mert ezeket a jelenségeket meglehetős szkepticizmus övezi idehaza.

A kutató viszont meg van győződve az UFO-k létezésében, és mint mondja, több száz órányi videóanyaga van olyan emberek vallomásairól, akik hitelt érdemlően beszélnek a földönkívüliekkel való találkozásról.

atv.hu

További színes híreink