Kövessen minket a Facebookon

Sport

2019-09-10 14:27:00

Egri Viktornak és Hegyi Ivánnak is megvan a véleménye a szlovákok elleni vereségről

Kezdődhet a nagy nemzeti sport, a számolgatás, miután a magyar válogatott vereséget szenvedett a szlovákoktól a Groupama Arénában. Egri Viktor és Hegy Iván is lesgyanúsnak ítélte meg a szlovákok első gólját, ugyanakkor úgy vélik, a meccs nem azon az ítéleten úszott el.

A magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett a szlovák válogatottól az Európa-bajnoki selejtezősorozat hétfő esti mérkőzésén. Ezzel kapcsolatban Hegyi Iván volt az ATV Start című műsor vendége, aki elmondta, hogy a magyar futball általános helyzetéhez mérten a jelenlegi csapat minden elismerést megérdemel, hogy még versenyben vannak a kijutásért. Ettől függetlenül az ő meglátása szerint is az, hogy az egyik szlovák gól lessel született.

Kikapott Szlovákiától a magyar válogatott

 

A sportújságíró elmondta, a selejtezőkön nincsen videóbíró, aminek hátterében az áll szerinte, hogy a FIFA és az UEFA erre még hivatalosan nem terjesztette ki. Bár ez lényeges momentum volt, de nem gondolja, hogy ezen ment el a mérkőzés a magyarok számára. Annyiban állt helyre a világ rendje, hogy amennyi pontot a horvátokkal szemben nyertünk, annyit vesztettünk most a szlovákok ellen. Mint mondta, szoros az állás a csoportban, a dupla szlovák-vereséggel azonban mindenképpen hátrányba került a válogatott. Az viszont dicséretes – ismételte meg –, hogy a magyar futball állapotához mérten versenyben van a válogatott. Ezzel együtt sem szállt el az esélye az EB-részvételnek, de a helyzet megnehezedett.

A Spirit FM reggeli műsora sem maradhatott el helyzetelemzés nélkül,

Egri Viktor szerint a magyar csapat jól játszott az első félidőben, de mindkét félidő vége a szlovákoké lett, ami részben annak a taktikának volt köszönhető szerinte, amit az első fél órában is lehetett látni, a letámadásokkal és agresszivitással.

A sportújságíró szerint is erősen lesgyanús gól lehetett a szlovákok első találata, és mint mondta, egy korábban, általa tudósított meccsen is hasonló esemény volt, ott azonban működött a videóbírós rendszer.

szoboszlai dominik fekszik a földön, miközben a szlovák játékosok ünnepelnek a groupama arénában (fotó: mti/illyés tibor)Szoboszlai Dominik fekszik a földön, miközben a szlovák játékosok ünnepelnek a Groupama Arénában (fotó: MTI/Illyés Tibor)

atv.hu

A magyarok szövetségi kapitánya szerint ezen a lesgyanús gólon ment el a mérkőzés, és a lefújást követően is nehezen türtőztette magát. Egri Viktor szerint Marco Rossi temperamentuma ilyen, ami probléma, hogy ez a csapatra is mintha átragadna, emlékeztetve arra, hogy egy védőnk a lefújást követően kapott piros lapot, és kell kihagynia egy fontos meccset. Közben a magyarok játéka – meglátása szerint – az egy-egy elleni szituációkban sokkal inkább a szabadrúgás kiharcolására épít, mintsem arra, hogy kicselezzenek másokat.

„Ilyenkor elkezd egész Európa számolgatni”, amiből persze mi sem maradunk ki – folytatta a sportújságíró. Innentől viszont bravúrra van szükség, Horvátország vagy Wales ellen kellene idegenben nyerni, de lehet, hogy még ez sem lesz elég, egymás közötti összesítésben ugyanis a szlovákok eredményei jobbak.

atv.hu

Ajánlom

További sporthíreink