Kövessen minket a Facebookon

Sport

2017-02-15 12:50:00

Dzsudzsák bajba kerülhet a haja miatt? Áll a bál az Arab Emírségekben

Elképesztő botrányt kavart az Arab Emírségekben, hogy a helyi szövetség több mint 40 élvonalbeli labdarúgó hajviseletét nem találta megfelelőnek az új etikai kódex alapján - írja az NSO.

Dzsudzsák bajba kerülhet a haja miatt? Áll a bál az Arab Emírségekben
Dzsudzsák Balázs

A lap az AHDAAF portálra hivatkozva arról írt, hogy a szövetség fegyelmi bizottsága szerint az élvonal 46 játékosának frizurája megsérti az etikai kódexben foglalt előírásokat. Az érintettek között van például Asamouah Gyan, az al-Ahlinál kölcsönben lévő ghánai válogatott támadó is. 

Érdekesség, hogy Dzsudzsák Balázs csapattársának, az Al-Vahdában futballozó Szuhail al-Manszurinak le kell vágatnia a hajár, miközben a 2016-ban Ázsia legjobbjának megválasztott Omar Abdulrahmant nem találta "vétkesnek" a szövetség. Pedig a hajuk szinte ugyanúgy néz ki. 

A BBC összefoglalójában azt írja, már 2012-ben is történt hasonló eset, amikor a játékvezető arra utasította a szaúdi kapust, Waleed Abdullahot, hogy vágja le "iszlámellenes" haját, mielőtt az al-Shabab színeiben pályára lépne. 

Egyes iszlamista tanítások szerint tilos a "Qaza" hajviselet, ami annyit takar, hogy a fejen nem lehet teljesen leborotválni bizonyos részeket, miközben máshol hagyják nőni a hajat. Például az indián frizurát sem nézik jó szemmel az arab országban. 

asamoah gyanAsamoah Gyan

Az Egyesült Arab Emírségekben attól tartanak, hogy a gyermekek le akarják majd másolni a sztárok hajviseletét. Így az UAEFA figyelmeztető levelet küldött a játékosok klubjainak, mely szerint pénzbüntetésben és végső esetben kizárással szakcionálják a nem megfelelő hajviseletet. 

atv.hu / NSO / BBC

Ajánlom

További sporthíreink