Kövessen minket a Facebookon

Sport

2015-10-18 11:58:00

EB sorsolás: Norvégiát kaptuk a pótselejtezőben

A magyar labdarúgó-válogatott a norvég csapatot kapta ellenfélül a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság novemberi pótselejtezőjére a Nyonban tartott vasárnapi sorsoláson.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese idegenben kezd november 12-én, majd három nappal később hazai pályán fogadja riválisát a visszavágón.

A másik három párharcban Ukrajna Szlovéniával, Svédország Dániával és Bosznia-Hercegovina Írországgal találkozik az Eb-részvételért.

A magyarokat nem húzták ki az első három párharcba és a norvég, szlovén, dán, ír kvartettből előbbi maradt az urnában utolsóként a nem kiemelt válogatottak közül. A sorsolás szeszélye folytán a kiemeltek közül egyedüliként Magyarország kezd vendégként.

"A sorsolás előtt nem volt különösebb preferenciám az ellenfelet illetően, hiszen aki eljut idáig, biztos, hogy kiváló csapat"

 - mondta a magyar szövetség honlapjának a német szakvezető.

"Az a kívánságom, hogy idegenben kezdjük a párharcot, teljesült, a csapat szempontjából ez mindenképpen jó sorsolásnak mondható. A norvég futballt nagyon jól ismerjük, senkinek sem kell bemutatni ellenfelünket, az mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy egészen kiváló rivális vár ránk. Ezt bizonyítja, hogy egészen az utolsó körig versenyben voltak az egyenes ági Eb-részvételért, és csak az olaszok ellen bukták el a továbbjutást úgy, hogy sokáig vezettek is idegenben ellenük, s csak a hajrában fordított Olaszország".

Storck hozzátette, most arra kell fókuszálni, hogy jól felkészítsék az ellenfél játékából a csapatot, majd idegenben játszanak egy szoros mérkőzést annak érdekében, hogy itthon, a közönség támogatásával esélyük legyen véghez vinni a történelmi tettet és kijutni a kontinensviadalra.

A pótselejtező párosítása:

Ukrajna - Szlovénia

Svédország - Dánia
Bosznia-Hercegovina - Írország
Norvégia - MAGYARORSZÁG
    
Az elől álló csapatok kezdenek otthon.

Norvégia 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel fejezte be a csoportját. Az olaszok és horvátok mögött lettek a harmadikak. Az olaszok ellen hatvan percig győzelemre álltak az utolsó fordulóban, ám végül 2-1-re kikaptak. (Ha győznek, csoportelsők lehettek volna.)

Norvégia eredményei a mostani Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

H csoport:
Norvégia-Olaszország 0-2
Málta-Norvégia 0-3
Norvégia-Bulgária 2-1
Azerbajdzsán-Norvégia 0-1
Horvátország-Norvégia 5-1
Norvégia-Azerbajdzsán 0-0
Bulgária-Norvégia 0-1
Norvégia-Horvátország 2-0
Norvégia-Málta 2-0
Olaszország-Norvégia 2-1

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Olaszország 24 pont, 2. (Eb-résztvevő) Horvátország 20, 3. (pótselejtezős) Norvégia 19, 4. Bulgária 11, 5. Azerbajdzsán 6, 6. Málta 2

A horvátoktól egy büntetőpont levonva.

A magyarok 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel lettek harmadikok 16 ponttal.

A csapat a 10 mérkőzésen 53 százalékos teljesítményt nyújott csoportjában, melyet többen a legkönnyebb selejtezőcsoportnak tartanak. 

A norvég kapitány, Per-Mathias Högmo szerint 

nagy motivációt jelent a csapatának, hogy otthon, telt ház előtt kezdheti a párharcot. A magyart nagyon tapasztalt együttesként jellemezte, ugyanakkor úgy vélte, Norvégiának jó esélye van, hogy a két meccsen felülmúlja riválisát.

Nyeretlenségi sorozat Norvégia ellen

Magyarország 1984 óta egyszer sem tudta legyőzni Norvégiát, összesen 5 döntetlent és 4 vereséget könyvelhet el a skandináv alakulat ellen a válogatott. 

Tétmérkőzésen utoljára 2007-ben egy Eb-selejtezős mérkőzésen találkoztunk a norvégokkal, ahol történelmi vereséget szenvedtünk tőlük 4-0 arányban Oslóban. 

A norvégok egyre eredményesebben teljesítenek az eddigi Eb-selejtezős mérkőzéseiken, hiszen míg márciusban egy 5-1-es zakót kaptak a csoport második helyén továbbjutó Horvátországtól, októberben már két góllal verték a déli szomszédainkat. A továbbjutást jelentő második helyről mindössze egy ponttal maradtak le. 

Elindult a jegyértékesítés

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az internetes jegyárusítás a vasárnapi sorsolást követően azonnal megkezdődött, a személyes jegyvásárlásra az árusításba bekapcsolódó pénztárak hétfői nyitásától kezdve van lehetőség.
    
A mérkőzés belépőit a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, illetve személyesen a Ticket Express két budapesti irodájában (Bálna, Syma Csarnok), a TEX hálózatában, valamint a forgalmazásba bekapcsolódó NB I-es klubok jegypénztáraiban lehet megvásárolni.
    
A találkozóra azok a drukkerek is vásárolhatnak jegyet, akik nem rendelkeznek szurkolói kártyával. Számukra az MLSZ 3000 jegyet különített el, amelyekhez a jegyirodákban személyazonosságuk igazolása után juthatnak hozzá.
    
A Magyar Labdarúgó Szövetség a pótselejtezőre is a korábban megszokott, a selejtezők során érvényes árakon kínálja a jegyeket, vagyis elhelyezkedéstől függően 3500, 4500, 8000 és 11 000 forintért lehet belépőket vásárolni a találkozóra.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További sporthíreink