Kövessen minket a Facebookon

Sport

2014-11-27 17:05:00

Arab pénz: eltávolították a keresztet a Real Madrid címeréből

A Marca című spanyol lap fotóval bizonyította, hogy a királyi gárda egy arab bankkal kötött szerződése miatt levették a Real Madrid címeréből a koronán lévő keresztet.

A változtatást az Abu-Dhabi nemzeti bankjával szeptemberben kötött szponzorációs szerződés miatt eszközölhetik a madridi klubnál. A Marca úgy tudja, hogy a tervek szerint a Real Madrid címerével díszített hitelkártyákat adnának ki, de arról – a várhatóan többségében muszlim vallású kártyatulajdonosok miatt – eltűnne a 83 éve használt, koronán látható kereszt.

a bal oldali címeren látszódik, hogy a korona tetején ott a pici kereszt, míg az arabokkal történt megállapodás bejelentésénél a bankkártyán már nem látszódik a keresztA bal oldali címeren látszódik, hogy a korona tetején ott a pici kereszt, míg az arabokkal történt megállapodás bejelentésénél a bankkártyán már nem látszódik a kereszt

A milliárd dolláros nagyságrendű stratégiai megállapodás részeként kitalált promóció és bankkártya-kiadás kapcsán a lap lesújtó véleményt fogalmazott meg, mely szerint a madridi klub "hajlandó lenne feláldozni identitásának egyik lényegi elemét azért, hogy ezzel újabb szurkolókat szerezzen magának" az araboknál is- írja a csakfoci.hu.

atv.hu / csakfoci.hu

Ajánlom

További sporthíreink