Kövessen minket a Facebookon

Sport

2014-07-09 05:15:00

Gera aláírt a Fradihoz

A 77-szeres válogatott focista megegyezett a Ferencvárossal, így tíz év angliai légióskodás után visszatér az Üllői útra.

A Ferencváros csapatában folytatja pályafutását Gera Zoltán, tudta meg az atv.hu.

Szerda kora délután a Ferencváros honlapján be is jelentették: "Gera a miénk". A portál közlése szerint "az elmúlt tizenöt év legjobb magyar labdarúgója ismét a Ferencvárosi Torna Club játékosa" lett.

Gera Zoli már az FTC új stadionjának avatómérkőzésén pályára léphet a Chelsea ellen, az atv.hu ott volt a szerződéskötés utáni első edzésen.

Harkánytól Hamburgig

Gera a harmadosztályú Harkány csapatában kezdte hivatásos pályafutását 1996-ban, majd 1997 és 2000 között a Pécsi MFC NB I-es labdarúgója volt. Innen a Ferencvárosba került 2000 júliusában. A zöld-fehérekkel kétszer volt magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes. Magyarországon három alkalommal választották meg az év labdarúgójának (2002, 2004, 2005).

gera zoltánGera Zoltán
2004 júniusában az angol West Bromwich Albion csapatába igazolt, ahol 2008 júniusáig játszott.

2008 júliusától a Fulham labdarúgója volt. Az Európa-liga 2009-10-es kiírásában a Fulhammel egészen a hamburgi döntőig menetelt. A csapat valaha volt legjobb szezonjához Gera kimagasló teljesítménnyel járult hozzá, amit a szurkolók azzal honoráltak, hogy az év játékosának választották.

2011 nyarától ismét a West Bromwich Albion csapatában játszott, szerződése idén nyáron járt le.  Pályafutása közel 200-szor lépett pályára a West Brom színeiben, összesen 29 gólt szerzett.

77-szer szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, 23 gólt rúgott címeres mezben, számos alkalommal volt a válogatott csapatkapitánya.

Példakép

Gera a Hetek című hetilapnak adott múlt heti interjújában többek között azt mondta, amióta elkezdte a futballt, mindig az volt a célja, hogy példakép legyen. Arról is beszélt, hogy a közelmúltban a West Bromban volt egy nehezebb időszaka, és emiatt durcássá és frusztrálttá vált. „Eleinte ráfogtam az edzőre meg a körülményekre, de egyszer csak azt mondtam magamnak, állj le! Itt vagyok már hosszú évek óta, kialakult rólam egy kép az emberekben, hogy ki vagyok, milyen személyiség. Az emberi tartásnak meg kell maradni, ha jól megy a játék, ha rosszul. Nem rombolhatom le azt, amit felépítettem a pályafutásom során. Mindig is példakép szerettem volna lenni, és ha ez sikerült, akkor a legnagyobb célomat elértem” – nyilatkozta Gera a lapnak.

atv.hu

További sporthíreink