Kövessen minket a Facebookon

Sport

2013-02-17 07:10:28

Nemzetközi frizbi torna Gödöllőn

Strandokon az egyik legkedveltebb időtöltésnek számít a frizbizés, de arra komoly sportágként senki sem szokott gondolni. Pedig a sport egyik szakága, az "ultimate" igen komoly felkészülést igényel. A gödöllői sportpályán most egy kétnapos nemzetközi tornával népszerűsítették ezt az igen látványos sportot.

Nemzetközi frizbi torna Gödöllőn

A frizbizés, amit mindenki ismer. Két ember áll egymással szemben, és megpróbálja a társához dobni a korongot, több-kevesebb sikerrel.

Az úgynevezett ultimate frizbit azonban két hetfős csapat játssza, lényege pedig az amerikai fociéhoz hasonló, egy célterületre kell eljuttatni a korongot. A szabályok nem túl bonyolultak, a frizbivel nem szabad futni, elkapás után álló helyzetből kell továbbítani. Védekezni akkor lehet, amikor levegőben van a korong, de ilyenkor sem lökik fel egymást a játékosok, és a korongot sem lehet kitépni a másik kezéből.

Mészáros Péter itt éppen azt mutatja, mely dobásokat alkalmazzák a legtöbbször a játékban. Van az úgynevezett tenyeres, amelyet szinte mindenki ismer, így szokták a strandon is dobálni a játékszert.

A másik technika a fonák. Ehhez több gyakorlás kell, itt a csuklómozgás a döntő. A meccsek alatt általában ezt a két dobásfajtát variálják.

A sportágat egyelőre kevesen ismerik, de most Gödöllőn egy nemzetközi verseny is hozzájárulhat a frizbi népszerűsítéséhez.

„Van egy Európa-bajnoki sorozat, aminek ez a keleti régiója, onnan jöttek most csapatok, tulajdonképpen ez egy felkészülési verseny, nyolc csapat van, négy magyar és négy külföldi, jöttek Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és Ausztriából csapatok, és egy elég színvonalas verseny lesz” – mondta el Boross Gábor, a verseny főszervezője.

A gödöllői sportpályán holnap is várják az érdeklődőket, a döntőt délután négykor rendezik majd.

atv.hu

Ajánlom

További sporthíreink