Nagyvilág

Elhunyt Billy Graham

Az egyik legismertebb amerikai evangélistát 99 éves korában, otthonában érte a halál. Graham több mint 6 évtizedes szolgálata során annyi elnöki családot ismert annyi éven át, hogy szinte a Fehér Ház tiszteletbeli lelkipásztoraként is lehetne őt említeni.

"Félelmetes és buldózer" - Új főtitkára lesz az Európai Bizottságnak

Martin Selmayr, az Európai Bizottság elnökének jelenlegi kabinetfőnöke lesz márciustól a brüsszeli testület főtitkára - jelentette be szerdán Jean-Claude Juncker bizottsági elnök.

Üstökösként tért vissza a bukott Berlusconi

A volt miniszterelnök népszerű az olasz politikában. Azonban bírósági ítélet van érvényben ellene adócsalás miatt.

Több mint két éves csúcson az amerikai gazdasági aktivitás

Februárban két és fél éves csúcsra pörgött fel a gazdasági aktivitás az Egyesült Államokban a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet feldolgozóipari és szolgáltatóipari gazdasági szereplők körében végzett és szerdán közzétett felmérése szerint.

Szakadékba zuhant egy autóbusz Peruban, sokan meghaltak

Letért az útról és mintegy 100 métert zuhanva a földbe csapódott szerdán egy autóbusz Peru déli, hegyvidéki részén - közölték hivatalos források. A balesetben legalább 44 ember életét vesztette, 20 megsebesült.

A mesterséges intelligencia lator államok kezébe kerülhet

Az AI fenyegetése valóságos – figyelmeztet 26 vezető szakértő. A rakétákká változott drónok, a közvéleményt manipuláló hamis videók és az automatizált gépfeltörés csak három a mesterséges intelligencia fenyegetéseiből, ha rossz kezekbe kerül – mondták a szakértők.

Korábbi hírek betöltése