Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Drámai a helyzet: szükségállapotot hirdettek Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány a tengervíz elárasztotta Velencében, hogy gyors segítséget nyújthassanak a helyreállításhoz az 50 éve óta legsúlyosabb áradást elszenvedő városnak.

Magyar állami támogatással épült óvodákat adtak át vasárnap Székelyföldön

A magyar állam támogatásával épült bölcsődét és óvodát adtak át vasárnap a Székelyföld keleti peremén fekvő Balánbányán és a nyugati peremvidékén fekvő Backamadarason is.

Elhunyt Terry O'Neill

Elhunyt Terry O'Neill, aki a hatvanas évek legnagyobb legendáiról, együttesekről, színészekről, zenészekről, köztük a Beatlesről, a Rolling Stonesról, Michael Caine-ről, Audrey Hepburnről, David Bowie-ról és Frank Sinatráról is készített portréfotókat. A 81 éves fotós, aki prosztatarákban szenvedett, szombaton éjjel halt meg otthonában.

Jelentősen megemelte a gázolaj árát Irán

Jelentősen megemelte a gázolaj árát Irán. Ezzel az amerikai szankciók következtében csökkent export-bevételét próbálja ellensúlyozni a perzsa állam. A kormány szerint a bevételt rászoruló családok segítésére fordítják, a lakosság azonban nem örül az ár-emelkedésnek.

Elképesztő fotó: Homlokán nőtt farka egy kiskutyának

Különleges kiskutya fényképe robbantotta be az internet kapuit. A kutya két szeme között furcsa módon nőtt egy kis farok, amit a rendes farkával ellentétben nem tud csóválni. A körülbelül 10 hetes kiskutyát állatmentők találták a hétvégén.

Nézze meg a medence partján üldögélő Kim Dzsongunt

Idén negyedszer látogatott el Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője, egy most épülő turista üdülőhelyre. Az állami televízió által közzétett képeken a vezető legutóbbi látogatása látható, a már majdnem kész komplexumban. A pihenőhely Kim Dzsongun egyik kiemelt projektje, aminek építését végig nagy figyelemmel követte. Célja, hogy ezzel is fellendítse a turizmus fejlődését Észak-Koreában, ami nagy bevételt jelenthet a kommunista országnak, és nem korlátozzák a szankciók.

Észak-Korea: Joe Biden egy „veszett kutya”

Joe Biden a 2020-as előválasztási kampány során demokrata és republikánus ellenfeleitől rendszeresen kap kritikát, mégis most egy váratlan helyről szálltak bele a volt alelnökbe.

Őrizetbe vettek újabb négy kurdbarát polgármestert Törökországban

A török rendőrség őrizetbe vette a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) újabb négy polgármesterét az ország délkeleti részében, mert nyomozás folyik ellenük terrorista propaganda és terrorszervezet támogatásának gyanújával - jelentette pénteken az Anadolu állami hírügynökség.

Phenjan ultimátumot intézett Szöulhoz

Phenjan ultimátumot intézett Szöulhoz: ha nem bontja le a Gyémánt-hegységben lévő, dél-koreai vállalatok által épített idegenforgalmi létesítményeket - szállodákat, éttermeket és fürdőket -, akkor ezt megteszi Észak-Korea, majd maga létesít ott egy új turisztikai központot.

Korábbi hírek betöltése