Nagyvilág

300 ezer kínait öltek meg: 80 éve volt a brutális nankingi mészárlás

Nagyszabású megemlékezést tartottak Kínában a nankingi mészárlás kezdetének 80 évfordulóján.

Őrizetbe vették a Reuters tudósítóit Mianmarban

Őrizetbe vették a Reuters hírügynökség két tudósítóját Mianmar fővárosában, Rangunban - közölte szerdán a délkelet-ázsiai ország kormányának egy szóvivője.

Újabb lépés a közös európai hadsereg felé

Hivatalosan is jóváhagyta az EU védelmi rendszerének megerősítését célzó megállapodást az Európai Tanács. A védelmi paktum alapjait a Lisszaboni Szerződés fektette le.

Feloszlatják a parlamentet: merre tart Olaszország?

Az olasz államfő december utolsó napjaiban oszlatja fel a római parlamentet, és március 4-re tűzi ki a parlamenti választások időpontját, addig is a Gentiloni-kormány a helyén marad - írta szerdán az olasz sajtó.

A budapesti Európa negyedik legjobb karácsonyi vására

A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű független European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson.

Kikapott Trump jelöltje, a demokraták nyerték meg Alabamát

A demokrata párti Doug Jones szenátorjelölt nyerte a keddi előrehozott szenátusi választásokat Alabamában, a Donald Trump amerikai elnök által hivatalosan is támogatott republikánus párti Roy Moore-al szemben, akit azzal vádolnak, hogy évtizedekkel korábban kiskorúakat zaklatott - jelentették hírügynökségek.

Észak-koreai válság: Washington újabb gesztust tett

Az Egyesült Államok kész előfeltételek nélküli, közvetlen, előzetes párbeszédet folytatni Észak-Koreával - jelentette ki kedden Rex Tillerson amerikai külügyminiszter az Atlantic Council washingtoni agytrösztben mondott beszédében.

Korábbi hírek betöltése