Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Trump megerősítette, hogy maradnak amerikai katonák Észak-Szíriában

Mintegy 200 amerikai katona marad Észak-Szíriában - erősítette meg Donald Trump amerikai elnök pénteken a Fehér Házban újságíróknak a szóvivője által előző este kiadott közleményben foglaltakat.

Venezuelai válság: Caracas elrendelte a kolumbiai határ lezárását

A venezuelai kormány elrendelte a kolumbiai határ egyes átkelőinek lezárását pénteken, néhány órával azelőtt, hogy tiltakozása ellenére az Egyesült Államok támogatásával kolumbiai segélyszállítmányt próbáltak volna meg bejuttatni az országba ezen a határon át - jelentették hírügynökségek.

Sokkoló: Videóra vették, ahogy rituálisan tevéket ölnek

Nyomozást indítottak a hatóságok Délkelet-Szibériában egy, tevék sámánok általi rituális feláldozásáról készült YouTube-videó nyomán - jelentette a dpa német hírügynökség pénteken.

Iszlám Állam: rengetegen meghaltak egy robbantásos merényletben Szíriában

Robbantásos merényleteket követtek el csütörtökön az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó szíriai zárványának közelében, legalább 34 ember meghalt - közölte a szíriai eseményeket kiterjedt aktivistahálózat révén figyelemmel követő Emberi Jogok Megfigyelőközpontja (OSDH) civil szervezet és a dzsihadisták ellen harcoló Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab ernyőszervezet.

Végeztek a 2015-ös párizsi merényletek egyik szervezőjével

Megölték Szíriában a 2015. november 13-i párizsi merényletek egyik fő szervezőjét. Fabien Clain francia dzsihadistával az amerikai vezetésű nemzetközi terrorellenes koalíció végzett - közölték csütörtökön hivatalos források. Az ő hangja volt hallható a francia nyelvű felvételen, amelyen az Iszlám Állam terrorista szervezet vállalta a 130 halálos áldozatot követelő támadásokat.

„Meg kell hallanunk az áldozatok szavát” – konferenciát tartanak a szexuális zaklatásokról a Vatikánban

Konkrét lépéseket sürgetett a szexuális zaklatások ügyében Ferenc pápa a katolikus felekezeten belül történt visszaélésekkel foglalkozó vatikáni konferencia első napján. Az egyházfő úgy fogalmazott, a világ intézkedéseket vár, és nem pusztán „a zaklatások egyszerű elítélését”. A négy napos megbeszélésre több mint 130 országból érkeztek a legmagasabb rangú egyházi méltóságok. A Vatikán azt ígéri: a mostani konferencia csupán a kezdete egy hosszabb folyamatnak.

Korábbi hírek betöltése