Nagyvilág

A rejtélyes Észak-Korea: még a vezető születési dátumát is megváltoztatnák?

Kim Dzsong Un pontos születési dátumát sokáig titkolták, sőt, az észak-koreai naptárakban sem szerepel a kommunista vezető születésnapja. Ez azért is érdekes, mert édesapja és nagyapja születésnapja nemzeti ünnep az országban.

Megvan, ki vezeti Romániát ügyvivőként

A román államfő Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ideiglenes miniszterelnöknek.

"Úgy tűnik, hogy Észak-Korea rakétát lőtt ki" - Téves riasztást adtak ki Japánban

Japánban pár percre téves riadót hirdetett kedden az NHK közszolgálati televízió honlapja, azt állítva, hogy Észak-Korea rakétát lőtt ki, s ezért az emberek keressenek menedéket.

Üzent a briteknek az Európai Tanács elnöke

Az Európai Unió kapui továbbra is nyitva állnak az Egyesült Királyság előtt, amennyiben a szigetország felülvizsgálná a kilépésről szóló korábbi döntését - hangsúlyozta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke kedden Strasbourgban, arra utalva, hogy a Brexit folyamata még visszafordítható.

Egy nő miatt figyelmeztette Trump vejét az elhárítás

Rupert Murdoch médiamogul volt felesége miatt figyelmeztette tavaly januárban az amerikai kémelhárítás Jared Kushnert, Donald Trump amerikai elnök vejét és főtanácsadóját - jelentette kedden a The Wall Street Journal című amerikai napilap.

650 ezren menekültek el: Megoldódni látszik a válság

Banglades és Mianmar megállapodott abban, hogy a feladat elkezdésétől számítva két év alatt elvégzik a mianmari Arakán államból Bangladesbe menekült muszlim rohingják hazatelepítését - közölte kedden a dakkai külügyminisztérium, miután a két ország által decemberben létrehozott közös munkacsoport megtartotta első ülését.

Meghalt Edwin Hawkins

74 éves korában meghalt Edwin Hawkins amerikai gospelénekes. Nevéhez olyan népszerű slágerek fűződnek, mint az Oh happy day.

Korábbi hírek betöltése