Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Holnaptól a szaúdi nők is vezethetnek autót

Vasárnaptól Szaúd-Arábiában is vezethetnek autót a nők. Ezt a konzervatív szunnita vezetés évtizedeken át nem engedélyezte nekik. A lépés Mohamed bin Szalmán koronahercegnek köszönhető, aki elkötelezte magát amellett, hogy megreformálja az országot.

Az olasz belügyminiszter kemény üzenetet küldött a civil mentőhajóknak

A civil mentőhajók elfelejthetik, hogy migránsokkal a fedélzetükön kiköthetnek Olaszország kikötőiben - figyelmeztetett szombaton Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a jobboldali Liga vezetője.

Brexit: a britek kétharmada elégedetlen a kormánnyal

A brit választók kétharmada szerint a kormány rossz munkát végez a Brexit-tárgyalásokon, minimális relatív többségben vannak azok, akik most már rossz döntésnek tartják Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból.

Randalíroztak a lelátón, őrizetbe vettek argentin szurkolókat

Őrizetbe vettek hét randalírozó argentin szurkolót pénteken Nyizsnyij Novgorodban, miután összetűzésbe keveredtek horvát szurkolókkal a két ország válogatottjának előző napi mérkőzésén - közölte az oroszországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága pénteken a rendvédelmi szervekre hivatkozva.

Ostorral őrzik a rendet - kozákok az orosz vébén

Részt vettek a Krím annektálásában, harcoltak Aszad oldalán a szír polgárháborúban, most lóháton védik a futballszurkolókat a világbajnokságon. Mit kell tudni erről a rejtélyes paramilitáris csoportról? A Hetek cikke.

Hátrányból fordítottak a svájciak

Svájc fordított, és 2-1-re legyőzte Szerbiát az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken Kalinyingrádban.

Megalakult az új szlovén parlament

Megalakult az új szlovén parlament pénteken, a 90 képviselő letette hivatali esküjét, majd Matej Tonin személyében megválasztották az ideiglenes házelnököt.

A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az emberek arcáról - derült ki a Learning & Behavior című folyóiratban publikált új tanulmányból, amely korábbi vizsgálatok eredményeit megerősítve azt is kimutatta, hogy az emberi arckifejezésekből kiolvasott negatív, vagy pozitív érzelmek feldolgozására az agyuk különböző részeit használják az állatok.

Korábbi hírek betöltése