Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Európai Tanács: Törökországnak fel kell hagynia mindenfajta katonai tevékenységgel Szíriában

Törökországnak fel kell hagynia mindenfajta katonai tevékenységgel Szíriában, amely további szenvedést okoz a civil lakosságnak és jelentősen veszélyezteti az Iszlám Állam legyőzése érdekében eddig elért eredményeket, a terrorszervezet ugyanis továbbra is veszélyt jelent Európa biztonságára.

Brutális bandaháború tört ki egy mexikói nagyvárosban

Komoly bandaháború tört ki az egyik mexikói állam fővárosában, Culiacánban - jelentette helyi idő szerint még csütörtökön a sajtó.

Elhalaszthatják az El Clásicót

A katalóniai tüntetések miatt október 26-a helyett decemberben rendezhetik meg a Barcelona-Real Madrid csúcsrangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Johnson: a törvényhozók támogatni fogják a Brexit-megállaodást

Boris Johnson brit kormányfő biztosnak mondta magát abban, hogy a brit parlament alsóháza támogatni fogja az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválását (Brexit) biztosító új megállapodást, amelyet a csütörtökön kezdődött brüsszeli EU-csúcstalálkozón írtak alá.

Brexit-megállapodás: Juncker is örül

Ratifikációja esetén jogbiztonságot teremt a várható zavarok terén az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről elfogadott új megállapodás - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke csütörtök este Brüsszelben.

Elszabadult a pokol Katalóniában

Több mint kétszáz ember megsérült, a csütörtökre virradó éjjel Katalónia-szerte tartott függetlenség-párti tüntetéseken, ahol demonstrálók kukákat és autókat gyújtottak fel valamint kövekkel, üveggel és Molotov-koktélokkal dobálták a rendőröket.

Erdogan miatt leállt az Iszlám Állam elleni harc

Tekintettel a Szíria észak-keleti részén zajló török katonai offenzívára, a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) felfüggesztette az Iszlám Állam (IÁ) terrorista milíciája ellen folytatott harcot - jelentette be Mazlúm Abdi, az SDF parancsnoka.

Baj lesz? – Erdogan durván megalázta Trumpot

Recep Tayyip Erdogan török elnök elutasította és a szemétbe dobta Donald Trump amerikai elnök október 9-én küldött levelét, amelyben Trump megpróbálta lebeszélni őt a szíriai kurd fegyveresek elleni offenzíváról - írta csütörtökön a BBC Türkce egy török kormánytisztviselőre hivatkozva.

Brexit-megállapodás: Johnson szerint egyenesen "nagyszerű"

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint "nagyszerű új megállapodás" született a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről. A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője azonnal elutasította az egyezményt.

Robbant a Netflix, kilőtt az árfolyam

Meredeken, csaknem 10 százalékkal emelkedett a Netflix amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat árfolyama a New York-i tőzsdén, miután a cég harmadik negyedévi beszámolójából kiderült, hogy a várakozást meghaladó mértékben nőtt előfizetőinek száma.

Korábbi hírek betöltése