Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Meghalt Fülöp herceg

A hírt a királyi család Twitter-oldalára tették ki. Mint írják, II. Erzsébet királynő férje életének 100. évében ma reggel, a Windsor kastélyban hunyt el. Edinburgh hercegét felesége, négy gyermeke, nyolc unokája és kilenc dédunokája gyászolja.

De Rossit koronavírus miatt szállították kórházba

Elővigyázatosságból kórházba szállították Rómában Daniele De Rossit, az olasz labdarúgó-válogatott technikai edzőjét, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Mianmari puccs: etnikai lázadók öltek meg tíz rendőrt, a hadsereg ismét tüntetőket lőtt le

Mianmari etnikai lázadók megtámadtak szombaton egy rendőrőrsöt, és megöltek legkevesebb tíz rendőrt, előzőleg egy Rangun közeli városban a hadsereg szemtanúk szerint több tucat tüntetőt lőtt agyon, egy rögtönítélő bíróság pedig halálra ítélt 19 embert egy katonatiszt segédjének megkínzásáért és meggyilkolásáért a helyi média jelentése szerint.

Németországban a beoltottak hamarosan felmentést kapnak a korlátozások alól

Európában meghaladta az egymilliót a koronavírus miatt elhunytak száma, a legtöbb esetet Franciaországból jelentették. Németországban a beoltottak hamarosan felmentést kapnak a korlátozások alól, a kormány ugyanakkor országos zárlatot sürget. Több országban viszont lassul a járvány terjedése. Portugáliában a héten nyitottak meg a kávézók, múzeumok és edzőtermek. Az ATV Híradó riportja.

Német parlament bizottsága: "Célzott kínzás" ahogy Navalnijjel bánnak

A német parlament külügyi bizottságának tagjai levelet írtak a február óta börtönbüntetését töltő Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusnak, amelyben a nemzetközi jogba ütköző "célzott kínzásnak" nevezik azt, ahogy az orosz hatóságok vele bánnak - írta a dpa német hírügynökség szombaton, a Der Spiegel című német folyóirat értesülésére hivatkozva.

Szlovénia elkezdett enyhíteni a korlátozásokon

Szlovénia fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, így szombattól már nem kötelező a szájmaszk szabadtéri viselése, amennyiben betartható a másfél méter távolság, hétfőtől pedig feloldják az éjszakai kijárási tilalmat is - írta a helyi sajtó.

Hétfőtől ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában

Hétfőtől ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, a vendéglátóhelyek viszont továbbra sem szolgálhatnak ki zárt térben, csak kerthelyiségben, ha rendelkeznek ilyennel - erről döntött a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb. A testület azt is bejelentette, hogy április 19-től újraindul a tantermi oktatás az iskolákban.

Korábbi hírek betöltése