Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Franciaországi túszdráma: Újabb halott

Életét vesztette a pénteki dél-franciaországi túszdrámában megsebesült csendőr, aki önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig - közölte Gerard Collomb francia belügyminiszter.

Dőlt a piaszag a részeg másodpilótából, 106 utas bánta

A stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja péntek este még a felszállás előtt feltartóztatott egy ittas állapotban lévő másodpilótát a Lisszabonba tartó járaton - közölte a német rendőrség és vádhatóság.

Facebook-botrány: Házkutatás a Cambridge Analytica londoni irodáiban

Házkutatás kezdődött péntek este a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég londoni központjában.

Katalán válság: Ismét előzetesben az elnökjelölt

Ismét előzetes letartóztatásba helyezte a spanyol legfelsőbb bíróság Jordi Turull katalán elnökjelöltet, valamint négy másik katalán függetlenségi politikust, akikkel szemben a péntek délelőtt emeltek vádat lázadás, illetve közpénzek hűtlen kezelése miatt.

Éleződik a konfliktus Moszkva és London között, és ezt Brüsszel sem hagyhatta szó nélkül

Visszarendelték az Európai Unió moszkvai nagykövetét az angliai mérgezés miatt. A miniszterelnököket tömörítő Európai Tanács szerint további lépésekre van szükség Szergej Szkripal megmérgezése miatt, amely mögött sokan Oroszországot sejtik. A Brüsszelben folyó uniós csúcson közben elfogadták az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeli kapcsolatainak alapelveit is.

Kína visszavág Amerikának

Kína pénteken bejelentette, hogy behozatali vámot szándékozik kivetni 128 olyan, Amerikából származó termékre, mint a sertéshús, a bor, a gyümölcs és az acél.

Nem tudott elnököt választani az új olasz parlament

Az első fordulóban pénteken eredménytelenül zárult a szavazás mind az olasz képviselőházban, mind a szenátusban, mivel a parlamenti választások két győztese, a jobbközép koalíciót vezető Liga és az Öt CsillagMozgalom (M5S) nem jutott megállapodásra egymással.

Korábbi hírek betöltése