Külföld

Továbbra is romokban Puerto Rico - videó

A trópusi ciklon Puerto Ricóra még szerdán csapott le óránként 260 kilométeres széllel.

Savas támadás történt Londonban

Egy csapat férfi savval kezdte el lespriccelni az embereket London keleti részében, Stratfordban, a Westfield Stratford Shopping Centre nevű bevásárlóközpont közelében, írja az Index a Telegraphra hivatkozva.

Javult Macron népszerűsége

A nyári 24 százalékpontos zuhanás után az elmúlt hetekben öt százalékpontot javult a francia államfő tetszési mutatója.

Függetlenségükről szavaznak a kurdok - Az ATV helyszíni beszámolója

Hihetetlen nagy nemzetközi érdeklődés mellett készülnek a kurdok a holnapi függetlenségi népszavazásukra. 2500 főből álló nemzetközi megfigyelő csoport hívtak hétfői referendumra. A kurdoknak egyébként még soha nem volt saját önálló országuk, ezért is lehet érdekes a népszavazás. Erbilből Novák András tudósít.

Megszólalt Merkel a német választások után

Elérte stratégiai célját a CDU/CSU jobbközép pártszövetség a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - mondta Angela Merkel kancellár, a pártszövetség vezetője az urnazárás utáni első nyilatkozatában. Szerinte nem lehet kizárni egy újabb nagykoalíciót.

Alexander Gauland: "Hajtóvadászatot" indítunk Merkel ellen

Alexander Gauland, a német szövetségi parlamentbe a harmadik erőként bejutó jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) csúcsjelöltje pártja vasárnapi választási eredményét értékelve kijelentette: "hajtóvadászatot" indítanak Angela Merkel kancellár ellen, és "vissza fogják szerezni az országot".

A németek több mint 40 százaléka szavazott délután 2-ig

Németországban a 61,5 millió választásra jogosult 41,1 százaléka szavazott a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson vasárnap délután 14 óráig, ami kismértékű csökkenés a négy évvel korábbi 41,4 százalékhoz képest - közölte a szövetségi választási bizottság.

Korábbi hírek betöltése