Nagyvilág

Patthelyzet: lemondhat a brit miniszterelnök?

Patthelyzetnek tűnik a brit uniós kilépésről szóló tárgyalások jelenlegi állása. Theresa May alatt pedig igencsak megingott a miniszterelnöki szék a hónap elején. David Davis szerint ugyanakkor Németország és Franciaország áll a briteknek tulajdonított bizonytalanság hátterében.

Nevet kapott egy csillagközi aszteroida

Nevet kapott az első ismert aszteroida, amely a csillagközi űrből a Naprendszerbe érkezett. Az 'Oumuamua nevet kapta, amelynek jelentése hawaii nyelven "elsőként érkező távoli üzenet" .

Egy repülőgép ütközött helikopterrel, többen meghaltak

Péntek délután egy repülőgép és egy helikopter ütközött a levegőben Angliában.

Létrejön a varsói gettó múzeuma

A lengyel kulturális tárca, együttműködve a lengyel Zsidóságtörténeti Intézettel, létre fogja hozni a varsói gettó múzeumát - jelentette be pénteken Piotr Glinski lengyel kormányfő-helyettes, kulturális miniszter a kormány beiktatásának második évfordulója alkalmából mondott beszédében.

Sokan meghaltak és megsérültek egy balesetben Bulgáriában

Legalább kilenc ember meghalt és 19 megsérült pénteken Bulgáriában egy közúti balesetben, amelynek során egy kisbusz átment a szembejövő sávba, és belerohant egy teherszállító gépjárműbe - közölte a bolgár belügyminisztérium.

Nem várták, mégis megjelent egy ünnepségen a zimbabwei elnök

Először jelent meg a nyilvánosság előtt Robert Mugabe. A zimbabwei elnököt a hadsereg tartja házi őrizetben, most azonban egy helyi egyetemi diplomaosztóra ellátogatott. Közben katonai vezetők tárgyalnak vele és arról próbálják meggyőzni: mondjon le önként a hatalomról.

Meghalt Salvatore Riina

Egy nappal nyolcvanhetedik születésnapja után péntek kora reggel meghalt Salvatore "Toto" Riina, a Cosa Nostra nevű (A mi dolgunk) szicíliai maffia egykori vezetője az észak-olaszországi Parma börtönében, ahol életfogytiglani börtönbüntetését töltötte.

Korábbi hírek betöltése