Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

Román elnökválasztás: Iohannis 15 százalékpontos előnnyel nyerte az első fordulót

A második mandátumára pályázó Klaus Iohannis román államfő az elnökválasztás vasárnap befejeződött első fordulóját magabiztosan megnyerte ellenfelével, a szociáldemokrata exkormányfő Viorica Dancilával szemben.

Vér folyt a hongkongi tüntetésen, egy rendőr közvetlen közelről lőtt meg egy tiltakozót - videó

A rendőrség megerősítette, hogy éles lőszert használt Sai Wan Ho kerületben, ahol tiltakozók eltorlaszoltak egy kereszteződést.

"Ha Trump munkáját nem hekkelik meg, akkor emberek halnak majd meg"

Kedden piacra kerül az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövetének könyve, amelyben Nikki Haley többek között azt is állítja, hogy Donald Trump hatalmát két közeli kollégája is megpróbálta aláásni.

Ankara: "hiú ábránd" azt remélni, hogy Törökország lemond földközi-tengeri jogairól

"Hiú ábránd" azt remélni, hogy Törökország "a fenyegetések előtt meghajolva" lemond földközi-tengeri jogairól - írta hétfő esti közleményében a török külügyminisztérium arra a reagálva, hogy az Európai Unió külügyminiszterei néhány órával korábban elfogadták az Ankara elleni lehetséges szankciók keretét Törökország Ciprus közelében folytatott és az EU által jogellenesnek tartott próbáfúrásai miatt.

Spanyolország: a szocialisták elvetik a nagykoalíció létrehozását

A parlamenti választáson győztes Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) elveti a nagykoalíció létrehozását, és nem akar a katalán és baszk szeparatista pártok támogatásától függeni a kormányalakításnál - derült ki José Luis Ábalos, a párt szervezeti titkárának helyzetértékeléséből hétfőn Madridban.

Brexit: Farage félreáll Boris Johnson útjából

A Brexit Párt nem indít jelölteket a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson azokban a választókerületekben, amelyeket a kormányzó brit Konzervatív Párt az előző, 2017-ben tartott előrehozott választáson elnyert - jelentette be hétfőn Nigel Farage, a legradikálisabb brit EU-ellenes politikai párt vezetője.

3-1-re verte a Liverpool a Manchester Cityt

Az éllovas Liverpool magabiztosan, 3-1-re nyerte meg a vendég Manchester City elleni csúcsrangadót vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, melyet követően már nyolc ponttal vezeti a tabellát a Leicester City és a Chelsea előtt.

Korábbi hírek betöltése