Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-11-25 13:36:00

Kiderült: jóindulatú, de potenciálisan rákos elváltozást távolítottak el Biden szervezetéből

Joe Biden elnök testéből egy 3 milliméteres polipot távolítottak el múlt héten, a Walter Reed egészségügyi központban végzett rutin kolonoszkópiás beavatkozás során.

Az elnök orvosa, Dr. Kevin O'Connor szerdán arról számolt be, hogy a polip vizsgálata során kiderült, hogy tubuláris adenomáról van szó, azaz jóindulatú, lassan növekvő elváltozásról, amelyről úgy gondolják, hogy rákelőzmény lehet - számolt be róla a CNN.

A polip O'Connor szerint hasonló ahhoz, amelyet még 2008-ban távolítottak el Biden szervezetéből, majd hozzátette, ezen túl jelenleg nincs szükség további lépésekre.

Az orvos azt mondta, hogy ilyen esetekben rutinszerű megfigyelés a javasolt, és Bidennek hét-tíz év múlva lesz esedékes a következő kolonoszkópiája.

Az érzéstelenítést igénylő kolonoszkópiás eljárás azt jelentette, hogy Biden pénteken ideiglenesen Kamala Harris alelnökre ruházta át feladatkörét, aki aznap reggel 85 percig első nőként vette át az amerikai elnöki hatalmat.

Az elnökök nem kötelesek nyilvánosságra hozni éves ellenőrzéseik eredményeit, de az átláthatóság érdekében azért teszik, hogy biztosítsák az amerikai népet az egészségi állapotukkal kapcsolatos kérdésekről. O'Connor azt írta egy feljegyzésében, hogy Biden "továbbra is alkalmas a szolgálatra, és minden kötelezettségét maradéktalanul teljesíti".

A doktor, aki alelnöki tisztsége óta dolgozik az elnökkel, két olyan „megfigyelési” területet emelt ki, amelyek részletes vizsgálatra adnak okot:

„gyakrabban és súlyosabban jelentkezik a köhögés a beszédbeli elfoglaltságok során, valamint az elnök járási rendellenességét említette, amely O'Connor szerint "érzékelhetően merevebb és kevésbé folyamatos volt, mint egy évvel ezelőtt".

“Biden elnök továbbra is egészséges, életerős, 78 éves férfi, aki alkalmas arra, hogy sikeresen elláthassa az elnöki feladatokat, beleértve az államfői és a főparancsnoki feladatokat” – írta összefoglalójában O'Connor a pénteki vizsgálatok után.​

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink