Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-27 05:54:00

Ítéletidő tombol Olaszországban - halottak

Már halálos áldozata is van az Olaszország déli részén pusztító hurrikánnak. Néhány óra alatt annyi eső esett, mint máskor fél év alatt. Hurrikán söpört végig Mexikó nyugati részén, és Kaliforniát is elérte egy heves vihar. Az ATV Híradójának riportja.

Egészen pontosan egy mediterrán hurrikán, vagyis medikán csapott le Olaszország déli részére. Egyes helyeken 120 kmph-s széllökéseket mértek. Ráadásul néhány óra leforgása alatt 300 mm-nyi eső hullott Cataniában: annyi, mint máskor fél év alatt.

A heves esőzés következtében árvizek alakultak ki. A víz utakat, szántóföldeket árasztott el. Többfelé földcsuszamlások alakultak ki.

Egy 67 éves férfi holttestére egy ültetvényen bukkantak rá, miután a kocsijával együtt jóval távolabb elsodorta a lezúduló sáros víz. Utasa eltűnt.


"A férfi holttestét megtaláltuk, az asszonyét még nem. A víz elárasztotta az utat, emiatt szállhattak ki pánikszerűen az autójukból, pedig valószínűleg jobb lett volna, ha maradnak"

 – mondta a helyi polgári védelem vezetője.

A hatóságok Szicília mellett Calabriára is figyelmeztetést adtak ki.

Hurrikán érte el Mexikó csendes-óceáni partvidékét is. A Rick névre keresztelt vihar 170 kmph-s széllökésekkel és heves esőzésekkel csapott le. Később azonban, ahogy a szárazföld belseje felé haladt, némileg legyengült, de még így is áradásokat okozott az alacsonyabban fekvő területeken.

Kalifornia északi részén viszont már elkezdett visszahúzódni az ár a hétvégi erős vihar után, amelyet a meteorológusok csak bombaciklonként emlegetnek. A területen rendkívüli szárazság pusztított, ráadásul az idei volt az eddigi leghevesebb erdőtűz-szezon, emiatt könnyebben alakulnak ki áradások, illetve földcsuszamlások. 

atv.hu

Mediterrán hurrikán söpört végig Olaszország déli részén

 

Ajánlom

További külföldi híreink