Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-27 05:28:00

Egybekelt egyetemista szerelmével Mako japán hercegnő

Egybekelt egyetemista szerelmével Mako japán hercegnő. Igaz, ezzel el is veszítette a címét, de még több száz millió forintos hozományáról is lemondott. Sok japán méltatlannak tartja a közrendű férjet, akinek az anyja ráadásul komoly anyagi problémákkal küzd. Az ATV Híradójának riportja.

Egybekelt egyetemista szerelmével Mako japán hercegnő
Forrás: Reuters

Nyílt a császári rezidencia ajtaja, majd megjelent Mako volt hercegnő meglehetősen egyszerű kosztümben, gyöngy ékszerekkel. Hajlongásokkal búcsúzott szüleitől, a húgától azonban kapott egy forró ölelést. Mako ezzel hivatalosan is távozott a császári családból.

Forrás: Reuters

A volt hercegnő, aki a hétvégén ünnepelte 30. születésnapját, úgy döntött: többé nem vár a házassággal, még akkor sem, ha emiatt le kell mondania hercegnői címéről.


Mako még kilenc éve, az egyetemen ismerte meg közrendű szerelmét, akivel 2017-ben jegyezték el egymást, és rögtön egybe is akartak kelni. Csakhogy a japán bulvársajtó kiderítette, hogy a vőlegény: Komuro Kei édesanyja nagyon sok pénzzel tartozik volt élettársának. A botrány miatt elhalasztották az esküvőt. A fiatalember New Yorkba költözött, ott folytatta jogi tanulmányait, és csak nemrég tért vissza Japánba, hogy végre egybekeljenek.

Az esküvő után szokatlanul őszintén nyilatkoztak közös sajtótájékoztatójukon. Mako elmondta, hogy poszttraumás stressz-szindróma alakult ki nála az átélt feszültségek miatt.

"Borzasztóan megijedtem és elszomorodtam, amikor hamis információk terjedtek rólunk a médiában" – mondta Mako, aki arról is beszélt, hogy New Yorkban kezdenek új életet.


"Szeretem Makót. Az ember egyszer él, én pedig azzal szeretnék lenni, akit szeretek" 

– mondta az újdonsült férj.

A konzervatív gondolkodású japánokat azonban nem győzték meg. Tokióban sokan tüntettek, tiltakozásul a házasság ellen.

"Kei Komuro és az anyja erőltették ezt a házasságot, meg sem indokolták, hogy miért. Nem kérték a közvélemény áldását, emiatt tiltakozunk" – mondta az egyikük.

Mako, aki lemondott a mintegy 410 millió forintos hozományáról is, Naruhito japán császár unokája.

Nem ő az egyedüli, aki közrendű férjet választott. 2005-ben a nagynénje, Szajako hercegnő is ezt tette. 

atv.hu

A Géniusz második hete kezdődött

 

Ajánlom

További külföldi híreink