Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-26 19:17:00

Sokkoló adatok és drámai képek érkeztek a szomszédunkból

Romániában és Oroszországban szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezettek be a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére. Oroszországban a járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet regisztrálták az elmúlt napon. Közben az Európai Bizottság bejelentette, hogy 600 millió eurós támogatást folyósít Ukrajnának, a járvány okozta gazdasági válság kezelésére. Az ATV Híradó riportja.

Románia

Szigorították a járványügyi intézkedéseket Romániában, miután rekord számú új fertőzöttet és halálesetet regisztráltak az elmúlt hónapban. Ezentúl kötelező maszkot hordani a közterületeken, és este 10 óra után kijárási tilalom van érvényben. A legtöbb középületben védettségi igazolást kell bemutatni a belépéshez.

Romániában az elmúlt héten pénteken rekordot döntött az egy nap alatt beadott oltások száma. Szakértők szerint ez a kórházakról készült drámai híradások hatásának tudható be.

Oroszország

Oroszországban több régióban már felfüggesztették a munkavégzést a dolgozóknak, a héten pedig Moszkvában a legszigorúbb járványügyi intézkedések lépnek életbe. Csak az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak maradhatnak nyitva. Valamint négyhónapos kijárási tilalmat vezetnek be azoknak a 60 év fölötti lakosoknak, akik még nem kapták meg a koronavírus elleni oltást.

Ukrajna

Ukrajnában két újabb megye kerül át a legszigorúbb korlátozásokkal járó vörös kategóriába. A kórházak telítődése miatt pedig a kijevi polgármester szerint a főváros is napokon belül vörös kategóriába kerülhet. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a 42 milliós ország felnőtt lakosságának 30 százalékát oltották be.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink