Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-22 21:11:00

Tombol a szélvihar Moszkvában: megsérült a Kreml, lezárták a Vörös teret

A szélvihar miatt leomlott a Kreml falának restaurálásához használt faállványzat, ami megsértette az épület falának fogazatát.

A Szövetségi Őrszolgálat szerint a balesetben senki sem sérült meg – közölte az MTI.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma előre figyelmeztetett, hogy a fővárosban másodpercenként húsz kilométeres sebességű széllökések várhatók.

A vihar miatt a moszkvai reptereken több mint húsz járatot töröltek vagy tartottak vissza a másodpercenként 25-27 kilométeres széllökések miatt.

Csütörtök este Szentpéterváron zárták le a kerteket és közparkokat a közeledő vihar miatt, valamint a védőgátrendszer kapuit is az áradás megelőzése érdekében. Éjjel a kikötőparancsnokság szüneteltette a hajóforgalmat a kronstadti útvonalon, és a Néva folyó hídjait sem vonták fel.

Az orosz energiaügyi minisztérium szerint péntek délután Leningrád, Novgorod és Pszkov megye több mint hatezer lakosa maradt áramellátás nélkül. A hiba elhárítására 317 ember és 97 egységnyi technikai eszközt mozgósítottak.

A széllökések sebessége Pszkovban és Velikij Novgorodban elérte a másodpercenkénti 23, Szentpéterváron pedig a 25 métert, a Finn-öböl hullámai 3-5 méter magasra csaptak fel.

Koronavírus: Szigorításokat vezettek be Moszkvában

 atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink