Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-22 20:20:00

Legális lesz kendert termeszteni Luxemburgban

Kis mennyiségben és személyes használatra, háztartásonként legfeljebb négy tövet szabad termeszteni a marihuána előállítására használható növényből.

A kannabisz birtoklását és fogyasztását közterületen továbbra is törvény tiltja majd – számolt be az MTI.

Az intézkedés része annak a pénteken bemutatott csomagnak, amellyel a luxemburgi kormány a kábítószerekhez köthető bűnözéssel akarja felvenni a küzdelmet.
A kormány régóta tervezi, hogy törvényessé tenné a kendernövény termesztését, illetve a személyes használatú marihuána árusítását és fogyasztását, de a gyakorlati megvalósítás több ok miatt mindeddig késlekedett.

Az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA) szerint az apró monarchia úttörő szerepet tölthet be Európában a marihuána-használat dekriminalizálásában.

Az új intézkedéscsomag részeként ezentúl a legfeljebb 3 grammnyi kannabisz birtoklása és vásárlása esetén egyszerűsített büntetőeljárást alkalmaznak majd. Az erre az esetre eddig érvényben lévő 251-től 2500 euróig terjedő pénzbírságot 25-től 500 euróig terjedő büntetésre csökkentik. Ezenkívül fokozzák majd a rendőri jelenlétet, a rendőröket testkamerákkal látják el, és az iskolákban drogprevenciós programot indítanak.

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink