Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-17 09:59:00

Nem tetszik a svájciaknak, hogy csak oltási igazolvánnyal mehetnek éttermekbe, szórakozóhelyekre - utcára vonultak

Ezrek tüntettek szombaton Svájcban a koronavírus megfékezésére bevezetett járványügyi intézkedések ellen.

A Keystone-SDA svájci hírügynökség beszámolója szerint a legnagyobb megmozdulás az északkelet-svájci Sankt Gallen kantonban található Rapperswil-Jona településen volt, ahol mintegy háromezren tiltakoztak a korlátozok ellen. A rendőrség szerint a megmozdulás nagyrészt békésen folyt. Komolyabb tiltakozó akciók voltak az Aargau kantonbeli Badenben és a Ticino kantonbeli Luganóban is. Lausanne városában a tiltakozók Alain Berset egészségügyi miniszter lemondását követelték.

A tüntetések mindenek előtt az ellen irányulnak, hogy szeptembertől csak oltási igazolásokkal látogathatók az alpesi országban az éttermek, szórakozóhelyek és az edzőtermek.

Bern városában ugyanakkor ellentüntetést tartottak a korlátozások hívei. A megmozdulást, amelyen mintegy háromszázan vettek részt, a baloldali Berni Szolidáris Szövetség nevű mozgalom szervezte.

A 8,5 millió lakosú Svájcban a lakosság 61,52 százalékát oltották be teljes körűen, ami elmarad az európai átlagtól. Az alpesi országban a járvány kitörése óta 854 591 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 11 157-en hunytak el a kórban.

atv.hu/MTI

Negyedik hullám: Maszkviselést, távolságtartást javasol az orvosi kamara

 

Ajánlom

További külföldi híreink