Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-17 10:18:00

Gyerekként gyilkosságot követett el a Nike igazgatója

Larry Miller mindössze 16 éves volt, amikor bandatársaival megakarták bosszulni egy barátjuk halálát, ám végül véletlenszerűen lelőtte az első embert, akivel találkozott.

A Nike leányvállalataként működő Jordan Brand elnöke a Sport Illustratednek adott interjút. Ebben mesélt arról is, hogy 13 évesen csatlakozott egy bandához, és nagyon hamar az eminens tanulóból egy iszákos tinédzser vált. 1965. szeptember 30-án meg akarták bosszulni egy barátjuk halálát, akit egy rivális banda gyilkolt meg. Ám a bosszú helyett egy 38-as kézifegyverrel az első embert mellkason lőtte, akivel találkozott. A véletlenszerűen lelőtt áldozat a 18 éves Edward White volt – idézi az interjút a Portfolio.hu. A gyilkosságért börtönben is volt. Múltjának erről a fejezetéről azonban nem beszélt soha a nyilvánosságnak. Lelkileg nagyon megviselte a tette, és bár sosem titkolta, azt remélte, az emberek nem turkálnak majd régi történetek között.

Miller egyébként 1997 óta dolgozik a Nike-nál, és a Nike Basketball, a Jordan Brand és a Converse mindennapi működését is vezeti.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink