Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-17 19:45:00

Először imádkozhattak újra távolságtartás nélkül a hívők a mekkai nagymecsetben

A koronavírus-járvány kezdete óta első ízben imádkozhattak távolságtartás nélkül a muszlim hívők vasárnap a mekkai nagymecsetben, azzal a feltétellel, hogy maszkot kell hordaniuk, és a védőoltás mindkét adagját meg kellett kapniuk - jelentették be a szaúdi hatóságok az MTI tudósítása szerint.

A mekkai nagymecset az iszlám legszentebb helye; a járvány kitörése előtt milliók látogatták, aztán a kór terjedése miatt a szaúdi hatóságok szigorú korlátozásokat vezettek be, melyeket az elmúlt hónapokban a beoltott zarándokok számára fokozatosan enyhítettek.

"A nagymecset immár befogadóképességének egészével használható, de az ott dolgozóknak és a látogatóknak is folyamatosan maszkot kell viselniük" - jelentette be az SPA szaúdi állami hírügynökség jelentése szerint a szaúdi belügyminiszter.

A közleményből az is kiderül, hogy létszámkorlátozás nélkül működhetnek ismét az ország közlekedési eszközei, éttermei és a mozik is, és a szabadban már nem kötelező a maszkviselés.

Szaúd-Arábiában a hivatalos adatok szerint 548 ezer ember kapta el a koronavírust, és 8760-an haltak bele a Covid-19-be.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink