Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-16 05:23:00

Brutális munkaerőhiány uralkodik a brit vágóhidakon, a kormány külföldről csábítana mészárosokat

Százával adna ki ideiglenes munkavállalási engedélyt a brit kormány külföldi mészárosoknak, így próbál enyhíteni a súlyos munkaerőhiányon. Ugyanis már nemcsak kamionsofőrből van hiány az Egyesült Királyságban: a vágóhidakon sincs elég dolgozó. Az ATV Híradó riportja.

Munkaerőhiány van a brit vágóhidakon

 

A brit vágóhidakon nincsenek már munkások. A helyzet kezd tarthatatlanná válni: mintegy 120 ezer sertést kellene sürgősen levágni, de nincs kinek.

A brit kormány külföldön verbuválna ideiglenesen mészárosokat.

„A vágóhidakon és a húsfeldolgozókban alkalmazott mészárosoknak legfeljebb hat hónapra munkavállalási engedélyt adunk, így fogjuk az elmaradást pótolni” 

– magyarázta a környezetvédelmi miniszter, George Eustice. A londoni kabinet 800 külföldi mészárosnak adna ideiglenes vízumot. A brit Országos Sertésszövetség szerint a brexit és a világjárvány miatt mentek haza a kelet-európai vendégmunkások, ezért alakult ki munkaerőhiány.

A brit állattenyésztők már nagyon várják a megoldást, a megélhetésük került ugyanis veszélybe.
Hátráltathatja azonban a mészárosok érkezését, hogy jól kell tudniuk angolul, ebből az állattenyésztők nem engednek.

A brit húsipar nem az egyedüli terület, amely munkaerőhiánnyal küzd. A londoni kormány a múlt hónapban jelentette be, hogy ötezer kamionsofőrnek, valamint ennél is több baromfiipari dolgozónak adna ki ideiglenes munkavállalási engedélyt.

A brit kormány azonban hosszútávon abban látja a megoldást, hogy hazai dolgozókkal töltenék fel a megüresedett állásokat. A kabinet már felszólította a vállalkozásokat, hogy invesztáljanak annak érdekében, hogy a brit munkavállalókat alkalmazni tudják, és ne külföldről hozzanak be olcsó munkaerőt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink