Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-10-14 07:55:00

Izrael támadást indított Szíriában

Izrael támadást intézett a Homsz tartományban található Palmüra térsége ellen Szíriában, legfrissebb hírek szerint a támadásban négyen meghaltak, és többen megsebesültek.

A szíriai védelmi minisztérium éjjel azt közölte, hogy a támadás helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt történt, célpontja egy távközlési torony volt, és anyagi károkat is okozott. A támadásban egy szíriai katona meghalt, három pedig megsebesült.

Az al-Hadasz dubaji székhelyű hírtelevízió értesülései szerint az izraeli légierő a T-4 kódjelű katonai reptéren lévő iráni drónbázisra mért légicsapást. A katonai reptéren a szíriai hadsereg oldalán harcoló síita fegyveresek állomásoznak. A híradás szerint négy halottja és ismeretlen számú sebesültje van a támadásnak.

Izrael október 8-án is csapást mért ugyanerre a katonai reptérre, akkor hat szíriai katona és tizenkét síita fegyveres sebesült meg, és akkor is találat érte a távközlési tornyot.

Izrael évek óra rendszeresen hajt végre támadásokat olyan célpontok ellen, amelyek megítélése szerint Iránhoz köthetők Szíriában, így például a szíriai polgárháborúban Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát támogató libanoni, síita Hezbollah egységei ellen is.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink