Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-09-24 21:41:00

Ezersajtos pizzával készül új világrekord felállítására egy francia séf

Ezersajtos pizzával készül új világrekordot felállítani egy francia séf szombaton a lyoni Sirha nemzetközi élelmiszeripari vásáron.

Ezersajtos pizzával készül új világrekord felállítására egy francia séf
Képünk illusztráció

A párizsi Julien Serri egy youtuber, tapasztalt sajtkészítők, a CNIEL országos tejipari egyesülése és az Auvergne-Rhone-Alpok régió sajttermelőinek szövetsége segítségével akarja megdönteni az eddigi rekordot, egy 257-féle sajt felhasználásával sütött pizzát - írja az MTI.

A vásár szervezői nem tudták megmondani előre, hogy mekkora lesz a pizza, amelyen ezerféle sajt elfér, csak annyit közöltek, hogy azt szétosztják a látogatók között.

A párizsi konyhafőnök kizárólag hazai alapanyagból fog dolgozni. Nem tudni pontosan, hányféle sajt létezik Franciaországban, a CNIEL 1200-ra becsüli a francia sajtféleségek számát, de ez lehet sokkal több is, tekintve, hogy sok, hasonló recept alapján gyártott terméket régiónként más-más néven forgalmaznak.

Az ezersajtos pizzának nem kell okvetlenül hatalmasnak lennie, a lyoni pizzasütő által tavaly készített 257-sajtos fogáshoz is mindössze egy kiló sajtot szórtak szét egy 30 centis pizzán.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink