Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-09-21 16:19:00

A járványügyi korlátozások megszegése miatt állították meg az autóst, de ezután jött a fordulat

Új-Zéland legnagyobb városa, Auckland éppen lezárás alatt van a koronavírus-járvány miatt, a rendőrség ezért megállított két férfit, akik be akartak lépni a városba. Az ellenőrzés során igencsak meglepődtek, amikor meglátták, a két férfin kívül mi van még az autóban.

Auckland éppen lezárás alatt van, zárva vannak az éttermek, még elvitelre sem lehet kérni semmit. A BBC beszámolója szerint a rendőröknek egyszer csak feltűnt egy "gyanús" autó, amely egy kavicsos mellékúton haladt a külváros felé. A rendőrség azt közölte: a sofőr, miután észrevette a rendőrségi járművet, gyorsan megfordult, és próbált meglépni a hatóság elől. Nem járt sikerrel: megállították őket, és kiderült, hogy a kocsiban két férfi utazott, egyikük 23, másikuk 30 éves. 

A rendőrségi szóvivő szerint ezután átkutatták a járművet, és meglepő dolgokat találtak: hatalmas mennyiségű gyorsételt, üres műanyagtasakokat és 70 ezer dollárnyi készpénzt. A helyszíni fotók szerint az autóban legalább három papírkosárnyi sült csirke, 10 adag coleslaw-saláta, és egy nagy adag sültkrumpli volt négy szatyorban, amiben további, a KFC gyorsétteremből származó termékeket találtak.

Egyelőre nem tudni, hogy a két férfi vajon eladásra kínálta volna a gyorsételt, vagy csak ürügyként akarták használni, ha elkapják őket, mondjuk úgy, hogy ételfutárnak mondják magukat.

A szóvivő közölte, hogy a férfiak az év folyamán bíróság elé állnak a közegészségügyi szabályok megsértése miatt, de hozzátette, hogy további vádak is valószínűek. A vizsgálat folyamatban van.

Negyedik hullám: Hogyan védekezzünk most a járvány ellen?

 

atv.hu​

Ajánlom

További külföldi híreink