Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-09-16 19:41:00

CDC: az afrikai lakosok mindössze 3,6 százaléka van beoltva koronavírus ellen

Az 1,3 milliárd lakosú afrikai kontinens lakosainak mindössze 3,6 százaléka van teljesen beoltva a koronavírus ellen, miközben a kontinens egyes részeit már a járvány negyedik hulláma sújtja - derül ki az Afrikai Unió (AU) betegségmegelőzési központjának (CDC) csütörtöki beszámolójából.

A járvány negyedik hulláma különösen Algériát, Egyiptomot, Tunéziát, Benint, Kenyát és Szomáliát sújtja.
"Még nem vagyunk túl a nehezén" - mondta John Nkengasong, a CDC igazgatója, hangsúlyozva: Afrikának továbbra is nagy szüksége van még több vakcinára.

A fertőzöttségi mutatók mindazonáltal javultak az afrikai kontinensen, ahol az elmúlt héthez képest az újabb koronavírus-fertőzöttek száma 20 százalékkal, a fertőzéshez köthető halálesetek száma pedig 26 százalékkal csökkent.

A CDC szerint körülbelül nyolcmillió fertőzöttet jegyeztek fel eddig Afrikában, a fertőzés következtében több mint 204 ezer ember vesztette életét, utóbbi 4,4 százalékát teszi ki a globális haláleseteknek. Szakértők szerint a halálos áldozatok valódi száma ennél valószínűleg sokkal nagyobb.

A CDC jelenleg próbálja összevonni az afrikai országok erőforrásait, és megpróbálja összehangolni az intézkedéseket a járvány elleni harc jegyében. A központ szerint Afrika eddig körülbelül 167 millió adag védőoltáshoz jutott hozzá, illetve több mint 69 millió tesztet végzett.

Koronavírus: erősödik a negyedik hullám, emelkedik a fertőzöttek száma

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink