Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-09-15 12:47:00

Van egy jó hírünk a delta variánsról

Egy kutatás szerint rendkívül erős, a mutációktól is védő „hibrid immunitása” – más elnevezések szerint „emberfeletti immunitása” – lehet azoknak, akik átestek a koronavíruson, majd mRNS-vakcinát kaptak – számolt be a hvg.hu.

A bioRxiv tudományos tárban közzé tett tanulmány arra jutott, hogy azok, akik felépültek a fertőzésből és mRNS-oltást is kaptak, kifejezetten nagy mennyiségű antitestet termelnek. A szakértők szerint az így kialakuló immunitás a mutációk ellen is védhet. Ráadásul Paul Bieniasz, a Rockefeller Egyetem virológusa azt sem zárta ki, hogy a még fel sem bukkant vírusmutációk ellen is működhet. Ez azonban egyelőre csak elméleti feltételezés.

A Rockefeller Egyetem másik virológusa, Theodora Hatziioannou szerint a hibrid immunitással rendelkező emberek vérében lévő antitestek még a 20 évvel ezelőtt megjelent SARS-CoV-1-et, az első koronavírust is képesek semlegesíteni, holott az a vírus nagyban különbözik a mostani járványt okozó SARS-CoV-2-től.

Hozzátették azonban, hogy ez nem garancia arra, hogy mindenki, aki az említett kondíciókkal rendelkezik, védett. Ők mindössze 14 pácienst vizsgáltak.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink