Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-09-04 16:26:00

Peruban terjed a koronavírus mű nevű variánsa

A perui egészségügyi intézet szombaton közölte, hogy 86 esetet regisztrált a koronavírus mű nevű variánsából az ország 14 régiójában, miközben továbbra is a gamma variáns vezeti a fertőzöttségi listát.

Lely Solari, az egészségügyi intézet járványügyi szakértője elmondta, hogy a mű nevű variáns egyelőre nem terjed gyorsan, és Peruban továbbra is a koronavírus gamma, lambda és delta variánsa a leggyakoribb.

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy

a mű variáns 39 országban van jelen, és különös figyelmet szentelnek neki, mert jelentős szerepe volt abban, hogy Kolumbiában berobbant a járvány második hulláma. A mű variáns először Moquegua régióban jelent meg május 12-én.

Solari megjegyezte, hogy egyelőre nincsenek olyan tanulmányok, amelyek igazolnák, hogy a koronavírusnak ez a változata könnyebben terjedne vagy súlyosabb megbetegedéshez vezetne. Egyelőre egyetlen ember vesztette életét Peruban a mű nevű variáns miatt. Az illető nem volt beoltva koronavírus ellen.

Peruban eddig 2 153 092 fertőzöttje és 198 420 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb összesítése szerint.

Az egészségügyi minisztérium közölte, hogy több mint 19 millió adag, koronavírus elleni vakcinát adtak be országszerte. Az első adagot 10 721 005-en kapták meg, a teljes védettséghez szükséges dózist pedig 8 439 644-en.

atv.hu/MTI

Koronavírus: A felnőtt lakosság 70%-a már megkapta az oltást az Európai Unióban

 

Ajánlom

További külföldi híreink