Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-08-05 19:30:00

Dobosa nélkül kezdi őszi turnéját a Rolling Stones

A 80 éves Charlie Watts egy nem részletezett orvosi kezelés miatt fog hiányozni a csapatból, Steve Jordan fogja helyettesíteni.

Mint Charlie Watts szóvivője fogalmazott, a dobos "valószínűtlen, hogy képes lesz részt venni" a Rolling Stones USA No Filter Tour koncertsorozatán. Sikeres kezelésen esett át, de az orvosok a héten arra jutottak, hogy pihenésre van szüksége a felépüléshez. Nagyon kellemetlen a helyzet, mivel a próbák heteken belül elkezdődnek, de senki nem láthatta ezt előre - tette hozzá a szóvivő.

A jövőre hatvanéves brit rockzenekar tavalyról elhalasztott turnéját pótolja szeptemberben. A frontember Mick Jagger Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy nagyon várják Charlie visszatérését teljes felépülése után. "Köszönet Steve Jordan barátunknak a beugrásért, így idén ősszel minden show meg tud valósulni". A Stones már Jordannel kezd szeptember 26-án St Louisban, és ő dobol többek között Pittsburgh-ben, Nashville-ben, Minneapolisban és Dallasban.

Közleményében Watts úgy fogalmazott, hogy

ezúttal rossz volt az időzítése, és keményen dolgozik a felépülésén, de most hallgatnia kellett a szakértőkre, akik szerint a dolog egy darabig eltart. "A koronavírus-járvány miatt nem akartam, hogy a Stones-rajongók újra csalódottak legyenek a turné esetleges újabb elhalasztása vagy törlése miatt, ezért kértem fel Steve Jordant, hogy helyettesítsen".

Jordan megtiszteltetésnek nevezte a feladatot és jelezte, hogy már nagyon várja a Mick Jaggerrel, Keith Richardsszal és Ronnie Wooddal közös próbákat. Charlie Watts-ot 2004-ben torokrák miatt a londoni Royal Marsden kórházban kezelték.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink