Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-08-03 06:14:00

Virágzik a karanténturizmus Szerbiában

3 és 17 év közötti gyerekek számára is engedélyezte a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját az Egyesült Arab Emírségek. Közel ezer gyerek immunreakcióját vizsgálták, ez alapján hozták a döntést. A Magyarországon használt oltóanyagok közül ez volt a legdrágább, a 60 év fölöttiek egy részénél pedig nem is váltott ki immunválaszt. Az ATV Híradó összeállítása.

Drágábban vásárolhat majd koronavírus elleni m-RNS vakcinát az Európai Unió

Drágábban vásárolhat majd koronavírus elleni mRNS-vakcinát az Európai Unió. Egy brit lap szerint a Pfizer 4, a Moderna pedig 6,5 euróval emelte egy adag árát. Így az oltóanyagok 7, illetve 9 ezer forintnyi összegbe kerülnek majd. A két cég nem kommentálta a lapértesülést.

Közben a britek megkönnyítették a beutazást több EU-s országból és az Egyesült Államokból. De már nem kötelezik karanténra azokat sem, akik két oltást kaptak - kivéve a Franciaországból érkezőket. Szigoríthatják viszont a beutazást a népszerű turistacélpontokból, például Spanyolországból, ahol egymillió brit nyaral.

Közben Szerbia abból húz hasznot, hogy sok indiai heteket tölt náluk, mert máshová csak így utazhatnak tovább hazájuk magas átfertőzöttsége miatt. 

„Sok belgrádi szálloda teljesen betelt, nincs olyan, ahol ne lennének indiai vendégek is” – mesélte Ilija Smiljanic,a Mark Group Hotels vezetőkje.

Németország egyes részein óvintézkedések mellett újraindult a jelenléti oktatás. Berlinben a hatósági tiltás ellenére tüntetők tiltakoztak a járványügyi korlátozások ellen. A rendőrség több száz embert letartóztatott.

A tokiói olimpián 17-tel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, amely így elérte a 276-ot.

Sydneyben pedig már katonák is ellenőrzik, hogy a fertőzöttek betartsák a házi karantént.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink