Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-08-01 11:53:00

Kihalás fenyegette szumátrai tigrisek fertőződtek meg koronavírussal

Megfertőződött koronavírussal két szumátrai tigris az indonéz főváros állatkertjében, de az állatok várhatóan felépülnek a betegségből - közölték vasárnap a jakartai hatóságok.

Kihalás fenyegette szumátrai tigrisek fertőződtek meg koronavírussal
Forrás: Reuters

Indonéziában ez az első ismert esete állatok koronavírussal való megfertőződésének.
A Ragunan Állatkertben élő két nagymacska - a kilencéves Tino és a 12 éves Hari - július 10. körül kezdte mutatni a fertőzés tüneteit - tüsszögést, légzési nehézséget, étvágytalanságot -, és a július 14-én elvégzett teszt igazolta a fertőzöttségüket - számolt be vasárnap az MTI.

A beteg tigrisek gyógyszeres kezelésben részesülnek és szoros megfigyelés alatt állnak. A hatóságok szerint 10-12 napi kezelés után már javult az állapotuk, és számítani lehet a teljes felépülésükre.

Rejtély, hogy a nagymacskák miként kaphatták el a vírust, mert megbetegedésük idején az állatkert zárva tartott a járványügyi korlátozások miatt, a velük kapcsolatba került gondozóknak pedig negatív lett a tesztje.

A szumátrai tigris az egyetlen még élő indonéziai tigrisalfaj, két másik alfaj, a jávai és a bali tigris már kihalt. A szumátrait is kihalás fenyegeti, körülbelül 600 példány élhet már csak belőlük.

A tigrisek világnapja alkalmából, július 29-én szabadon engedtek egy nyugat-szumátrai védett erdőben egy nőstény tigrist, amelyet egy ültetvényről mentettek ki július 19-én. Az állat egészségi állapotának és magatartásának vizsgálata alapján a szakértők úgy értékelték, hogy a Sipogu nevű nagymacska visszatérhet természetes élőhelyére.

atv.hu

Koronavírus: A veszélyeztetettek közé tartoznak a magas vérnyomásban szenvedők

 

Ajánlom

További külföldi híreink