Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-30 06:23:00

Egyre több országban kap új erőre a járvány

Minden eddiginél többen haltak meg egy nap alatt a koronavírus miatt Oroszországban. A hatóságok szerint a delta variáns terjedése áll az újabb hullám hátterében. Rómában százak tüntettek az úgynevezett zöld igazolvány ellen. Tokióban is tartottak demonstrációt: a résztvevők azt követelték a japán kormánytól, hogy azonnal állítsa le az olimpiát a járvány újabb hulláma miatt. Az ATV Híradó összefoglalója.

Oroszországban megint elszabadult a koronavírus

 

Oroszország

Moszkvában egy nap alatt csaknem 3400 új koronavírusos fertőzést regisztráltak, az országban pedig 23 ezernél is többet. Ráadásul minden eddiginél többen, csaknem 800-an vesztették életüket 24 órán belül a koronavírussal összefüggésben. A hatóságok szerint a delta variáns terjedése áll a járvány újabb hullámának a hátterében.

Németországban

A negyedik hullám indul éppen el Németországban – erre figyelmeztetett a Robert Koch Intézet. A német kormány abban reménykedik, hogy a lakosság magas átoltottsága miatt csak kevés embernél alakulnak ki súlyos szövődmények.

Olaszország

Rómában közben százak tüntettek az úgynevezett zöld igazolvány ellen. A demonstrálók attól tartanak, hogy a korlátozásoknak soha nem lesz vége.

Az olasz kormány tervei szerint jövő péntektől csak az immunitás igazolásával lehet majd igénybe venni a legtöbb szolgáltatást.

Japán

Demonstrációt tartottak Tokióban is. A résztvevők azt követelték a japán kormánytól, hogy azonnal állítsa le az olimpiát a járvány újabb hulláma miatt. A japán fővárosban ismét rekordot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A szervezők szerint azonban nem az olimpia az oka a delta variáns terjedésének.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink