Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-28 21:40:00

Őrizetbe vették a párizsi luxusékszerbolti rablás feltételezett elkövetőit

Őrizetbe vett szerdán a francia rendőrség két gyanúsítottat, akikről azt feltételezik, hogy ők rabolták ki előző nap a Chaumet luxusékszereket árusító üzletet Párizs belvárosában. A két férfit egy kelet-franciaországi autós pihenőhelyen állították elő, náluk volt a megközelítőleg 2,7 millió euró értékű zsákmány is - közölte a párizsi ügyészség.

A fegyveres elkövető egy elektromos rollerral érkezett kedd délután 5 órakor az ékszerbolthoz és azzal is menekült el a zsákmányával a Champs-Élysées sugárút közelében lévő üzletből, majd néhány utcával arrébb letette a járművet, és metróval ment tovább. A férfinél pisztoly volt.

Az 54 és 44 éves két előállított szerdán autóbuszon utazott Párizsból keleti irányban, amikor az A4-es autópálya Longeville-Les-Saint-Avold-nél található pihenőhelyén letartóztatták őket. Fegyveres rablás gyanújával indult ellenük eljárás.

Az 1780-ban alapított Chaumet Franciaország egyik legrégebbi ékszerészete, amely jelenleg az LVMH luxuscikkekkel foglalkozó vállalat tulajdonában van.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink