Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-25 18:27:00

Szigorítani kellett az olimpián: figyelmeztetést kapnak az olimpikonok, ha ölelkeznek

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője szerint nem kedvtelésből, hanem az olimpia biztonsága és a sportolók egészsége miatt kénytelenek erélyesebbek lenni: ezután figyelmeztetést kap az, aki a díjátadókon öleléssel gratulál a többi sportolónak.

Szigorítani kellett az olimpián: figyelmeztetést kapnak az olimpikonok, ha ölelkeznek
Forrás: Reuters

A NOB azért hívta fel ismét a figyelmet a szabályok szigorú betartására, mert a 4x100 méteres úszó vegyesváltó első három helyezett csapata: az amerikai, a kanadai és az ausztrál váltó tagjai is öleléssel gratuláltak egymásnak az éremátadáson. A 400 méteres férfi vegyesúszás győztese, az amerikai Chase Kalisz a díjátadón szintén megölelte az ezüstérmes Jay Litherlandot, és rajtuk kívül is akadtak olyanok, akik ilyen szabálysártást követtek el – írta meg a Blikk a The Guardian cikke alapján.

Mark Adams NOB-szóvivő megérti a sportolók lelkesedését. Senki nem örül neki, hogy ilyen szabályokra van szükség, de ettől még mindenkinek be kell tartania a szigorú távolságtartási szabályokat – szólított fel.

A játékok szervezői a díjátadó ünnepségekre egyébként már egy kicsit lazítottak a maszkviselési szabályokon: a fotók erejéig, 30 másodpercig le vehetik azt az érmet szerző sportolók.

Más lesz ez az Olimpia, mint a többi?

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink