Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-25 19:33:00

Német miniszter: hamarosan elérhetjük a napi százezer új fertőzöttet

Helge Braun német kancelláriaminiszter szerint amennyiben nem oltatják be magukat többe, kilenc hét múlva napi százezer új fertőzött is lehet majd az országban.

„Amennyiben a delta variáns ilyen ütemben terjed tovább és nem ellensúlyozzuk ezt egy nagyon magas átoltottsággal vagy a viselkedési szokások megváltoztatásával, úgy alig kilenc hét múlva százezer lakosra jutó 850 esettel kell számolnunk” – közölte a Bild am Sonntag című lapnak Braun, miután több mint két hónapos napi esetszám-csökkenés után július elejétől ismét felfelé emelkedik a járványgörbe Németországban.

Helge Braun szerint az esetszám jelenleg hetente 60 százalékos növekedést mutat annak ellenére, hogy a lakosság csaknem felét teljesen beoltották – írta meg az MTI.

A kancelláriaminiszter sürgette a német lakosságot, hogy minél többen olttassák be magukat.

„A beoltottak minden bizonnyal nagyobb szabadságot élveznek majd, mint azok, akik nem kaptak oltást” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ez akár azt is jelentheti, hogy az utóbbiak számára nem lesz lehetséges étterembe, moziba vagy esetleg stadionba menni tekintettel a nagyon magas kockázatra.

A 83 milliós Németország lakosságának nagyjából 60 százaléka kapta meg valamelyik koronavírus elleni vakcina első adagját, 48 százalékuk már a másodikat is.
Angela Merkel német kancellár már régen bejelentette, hogy az oltást nem fogják kötelezővé tenni.

Helge Braun felvetése heves vitákat váltott ki. Több vezető politikus, köztük Armin Laschet, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke elutasította a kancelláriaminiszter elgondolásait.

„Nem tartom sokra a kötelező oltásokat vagy azt, hogy közvetetten nyomást gyakoroljunk emberekre” – hangsúlyozta Laschet.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink