Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-25 14:53:00

Koronavírus: fertőzések miatt nem tudják forgatni sorozataikat a britek

Már négy sorozat forgatási munkálatai álltak le, mert a stábban koronavírus-pozitív tag volt, és egy színházi darab próbáiban is szünetet kell tartani.

A legújabb leállás a Sky és AMC csatornák közös Gangs of London című sorozatának második évadát készítő stábnál történt, mert a heti kétszeres rend szerinti tesztelésnél pozitív eredmény jött ki egy tagnál – írja a Telex. Ilyenkor, ahogy azt a Variety tudja, a brit kormány tanácsára 10 napra szünetet kell elrendelni a forgatáson. A Sky csatorna szóvivője azt nyilatkozta a lapnak, hogy a második évad forgatása akkor fog újraindulni, amikor biztonságosnak látják.

A Bridgerton című Netflix-sorozat forgatásán szintén kényszerleállás történt, azzal a különbséggel, hogy ott egyszerre két fertőzött személyt találtak. Korábban a Netflix egy másik sorozata, a Matilda készítése is emiatt szünetelt. 

Az HBO is hasonlóan járt: ők a Trónok harca című sorozat előzménytörténetét készítik, House of the Dragon címmel. Igaz, ott csupán két napig állt a forgatás: a fertőzött személyt és a mellette dolgozókat karanténba helyezték. 

A sorozatok mellett a brit színház sem tudja kikerülni a fertőzéseket: Kenneth Branagh és Andrew Lloyd Webber is leállították a próbáikat a koronavírus miatt.

Borította a brit újranyitást a delta variáns

atv.hu 

Ajánlom

További külföldi híreink