Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-25 13:27:00

Ezrek tüntettek Ausztráliában a koronavírus miatti korlátozások ellen

Ezrek tüntettek szombaton az ausztráliai Új-Dél-Walesben a koronavírus-járvány miatti lezárások ellen, aminek végeredményeként még tovább tarthat majd a lezárás, mert a demonstráció miatt tovább emelkedhet a fertőzések száma - figyelmeztetett vasárnap a legnépesebb ausztrál tagállam elnöke.

"A tegnapi tüntetés miatt nagyon elkeseredtem. Remélem, hogy nem gerjeszti majd a demonstráció még jobban a járványt, de nem lehet kizárni" - mondta Gladys Berejiklian újságíróknak.

A tagállamban elsősorban az indiai eredetű, a vuhani alapvírusnál és a többi variánsnál is agresszívebben fertőző delta változat miatt emelkedik június óta a fertőzések száma. Szombatról vasárnapra 141 új fertőzést regisztráltak, hattal többen, 43-an szorultak a kórházakban intenzív ápolásra, ketten pedig meghaltak a koronavírus okozta szövődmények miatt. Egyikük harmincas éveiben járó nő, akinek nem volt semmilyen alapbetegsége.

A lezárás Sidney-ben eredetileg július 30-ig tart, de várhatóan meg fogják hosszabbítani, mivel a helyzet nem javul.

Világviszonylatban a 26 millió lakosú Ausztráliának mindazonáltal eddig igen jól sikerült megfékeznie a koronavírus-járvány hullámait: másfél év alatt összesen 32 600 koronavírus-fertőzést jegyeztek fel és 918 halálesetet.

atv.hu/MTI

Több európai országban tüntetések törtek ki az újra bevezetett korlátozások ellen

 

Ajánlom

További külföldi híreink