Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2021-07-24 11:56:00

Az MSZP munkaviszonyként ismerné el az otthoni ápolást és gondozást

Nyugdíjra jogosító munkaviszonyként ismeri el a családon belüli tartós ápolást és gondozást az MSZP, ha kormányra jut jövőre - mondta a szocialisták országgyűlési képviselője a Facebookon közvetített szombati online sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó közölte: Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje valódi esélyt és segítséget kínál az időseknek, nyugdíjasoknak azzal, hogy a kiváltságos kevesekkel szemben a társadalom többségét képviseli majd, és felszámolja a legnagyobb igazságtalanságokat.

Elmondta:

kiemelten fejlesztenék a tartós ápolás és gondozás rendszerét, elsősorban a családon belüli ápolás feltételeinek és finanszírozásának megoldásával.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, az ápolási díjat a minimálbér szintjére emelnék minden ellátásra szoruló csoport esetében, vagyis az egyformán vonatkozna a gyerekeket és idős embereket ellátókra.

Az MSZP emellett olyan átfogó biztosítási rendszert is felépítene, amely közfinanszírozásból lehetővé tenné az ápolási-gondozási szolgáltatások igénybevételét - tette hozzá a szocialista politikus.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink